Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

Σαρδέλες ψητές με λάδι και λεμόνι

Το μεγαλείο της απλότητας στην μαγειρική αναδεικνύεται με τον καλύτερο τρόπο.
Υλικά
16 µεγάλες σαρδέλες, καθαρισµένες από λέπια και εντόσθια
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
5 κουτ. σούπας χυµός λεµονιού
1/2 λεµόνι, κοµµένο σε λεπτές µισές φέτες
χοντρές φέτες λεµονιού

Διαδικασία
Πλένουµε καλά τις σαρδέλες και τις στεγνώνουµε µε απορροφητικό χαρτί.

Αναµειγνύουµε το λάδι µε τον χυµό λεµονιού και αλατοπιπερώνουµε γενναία. Αλείφουµε µέσα-έξω κάθε ψάρι µε το λάδι και βάζουµε µερικές λεπτές φέτες λεµονιού στην κοιλιά τους.

Προθερµαίνουµε το γκριλ και λαδώνουµε ελαφρώς ένα ταψί. Απλώνουµε τις σαρδέλες στο ταψί, τις περιχύνουµε µε όσο από το λαδολέµονο έµεινε και τις ψήνουµε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, µέχρι να γίνουν.

Σερβίρουµε µε τις χοντρές φέτες λεµονιού.




Adbox 



ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: