Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

Η καλύτερη ώρα της ημέρας για να κάνεις τα πάντα

Για να κάνουμε τις δραστηριότητές μας στο σωστό timing, αρκεί απλώς να συντονιζόμαστε τόσο με το εσωτερικό βιολογικό μας ρολόι όσο και με τους ρυθμούς του κόσμου. Ιδού λοιπόν!
Πρωί
07:00 - 09:00: Ανεβαίνουμε στη ζυγαριά
Η ζυγαριά θα μας φερθεί με καλοσύνη, αν ανέβουμε πάνω της το πρωί, φορώντας λίγα ρούχα, αφού έχουμε πάει στην τουαλέτα και πριν φάμε πρωινό. Ας την αφήσουμε στην ησυχία της τις υπόλοιπες ώρες και ας ξεχάσουμε την υπάρξή της το βράδυ, μετά το δείπνο.

08.30 - 09.30: Κλείνουμε ραντεβού στο κομμωτήριο
Η συγκεκριμένη δραστηριότητα δεν έχει σχέση με το δικό μας βιολογικό ρολόι, αλλά με τις διαθέσεις του κομμωτή. Φροντίζουμε, λοιπόν, να είμαστε το πρώτο ραντεβού του. Θα είναι ξεκούραστος, δεν θα έχει στρες και θα μπορεί να αφοσιωθεί στα μαλλιά μας. Αν έχει κουρέψει άλλες πέντε πελάτισσες πριν από εμάς, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα αντιμετωπίσει τα μαλλιά μας με τον ίδιο ενθουσιασμό. Αν, πάλι, εμφανιστούμε στο κομμωτήριο λίγο πριν κλείσει, όση ώρα κόβει τις αφέλειές μας, θα ονειρεύεται τον καναπέ του. Το πιο έξυπνο, πάντως, είναι να τον ρωτήσετε ποια ώρα της ημέρας του αρέσει να κουρεύει περισσότερο.

08:00 - 10:00: Πάμε στον οδοντίατρο
Μελέτες έχουν δείξει ότι το απόγευμα, η τοπική αναισθησία διαρκεί τρεις φορές περισσότερο, επειδή τα επίπεδα της επινεφρίνης (γνωστότερης ως αδρεναλίνης) είναι υψηλότερα στον οργανισμό από οποιαδήποτε άλλη ώρα της ημέρας. Η αδρεναλίνη επιμηκύνει τη δράση της τοπικής αναισθησίας· επομένως, οι απογευματινές ώρες είναι κατάλληλες για να κάνουμε ένα σφράγισμα. Από την άλλη, σύμφωνα με έρευνα του Αμερικάνικου Εθνικού Ινστιτούτου Πνευματικής Υγείας, το πρωί είμαστε λιγότερο ευαίσθητοι στον πόνο. Οι ερευνητές υποθέτουν ότι αυτό οφείλεται στην έκλυση ενδορφινών.

10:00 - 12:00: Κάνουμε meeting στη δουλειά
Η πνευματική διαύγεια βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα λίγο πριν από το μεσημέρι. Είναι η κατάλληλη ώρα για λήψη σοβαρών αποφάσεων, brainstorming και ανάλυση πληροφοριών. Μετά τις 12.00 το μεσημέρι, οι ρυθμοί χαλαρώνουν, για να ανακάμψουν ξανά μεταξύ 15.00 και 16.00.

12:00 - 14.00: Πάμε για καφέ με φίλες
Τα κορίτσια του Sex & the City συνήθιζαν να παίρνουν πρωινό παρέα. Ομως, δεν είναι αυτή η ιδανική ώρα για κουτσομπολιό και κουβέντα. Το μεσημέρι τα επίπεδά της σεροτονίνης ανεβαίνουν, και αυτό μας προκαλεί όρεξη για κοινωνική ζωή. ‣

Μεσημέρι
13.00 - 14.30: Κάνουμε σιέστα
Στην Ελλάδα και τις χώρες της Μεσογείου, ο μεσημεριανός ύπνος συνήθως γίνεται μεταξύ 15.00 - 17.00. Το λαμπερό φως και το μεσημεριανό γεύμα οδηγούν τον οργανισμό σε μια κατάσταση ακαταμάχητης νύστας. Ομως, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι δεν ευθύνεται το φαγητό για τα αδιάκοπα χασμουρητά. Νωρίς το μεσημέρι, η θερμοκρασία του σώματος πέφτει, γεγονός που προκαλεί υπνηλία, υποστηρίζει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Τέξας και συγγραφέας του βιβλίου «To Ρολόϊ του Σώματος - Οδηγός για Καλύτερη Υγεία», Μichael Smolensky (εκδ. Βασδέκη). Με άλλα λόγια, εκείνοι την ώρα, οι κιρκαδιανοί ρυθμοί του σώματος μας διατάζουν να κλείσουμε τα βλέφαρα και να πάρουμε έναν «υπνάκο», ο οποίος, ιδανικά, δεν πρέπει να ξεπερνά τα 15 με 20 λεπτά.

Απόγευμα
17.00 - 18.00: Γυμναζόμαστε
Για να αυξήσουμε τα θετικά αποτελέσματα της άσκησης, να μειώσουμε την πιθανότητα τραυματισμού και να απολαύσουμε έναν ήρεμο ύπνο, επιλέγουμε να γυμναστούμε το απόγευμα. Εκείνη την ώρα, υποστηρίζουν οι ειδικοί, οι πνεύμονες χρησιμοποιούν το οξυγόνο πιο αποτελεσματικά και οι μύες είναι περισσότερο προθερμασμένοι και ελαστικοί σε σχέση με το πρωί. Επίσης, η αντοχή μας βρίσκεται στο μέγιστο. Είναι η κατάλληλη ώρα για τρέξιμο, χορό, ποδήλατο, αερόμπικ, αλλά και ανταγωνιστικά αθλήματα όπως βόλεϊ και τένις. Φροντίζουμε πάντα να μεσολαβούν τουλάχιστον τρεις ώρες από την ώρα που τελειώνουμε την άσκηση μέχρι την ώρα που πέφτουμε στο κρεβάτι για ύπνο.

17.00 - 19.00: Πίνουμε ένα κοκτέιλ
Το συκώτι μεταβολίζει το αλκοόλ καλύτερα και γρηγορότερα τις απογευματινές ώρες. Πρόκειται για μια άψογη δικαιολογία, προκειμένου να το ρίξουμε στα after office drinks. Eκείνη την ώρα, οι Αγγλοι συνωστίζονται στις παμπ και οι Ιταλοί απολαμβάνουν το aperitivo τους· ακολουθούμε τις συνήθειες των Ευρωπαίων και πηγαίνουμε στο μπαρ μετά το γραφείο.

19.00 - 22.00: Ανεβάζουμε στο facebook
Η ώρα αιχμής του facebook είναι επτά το απόγευμα με δέκα το βράδυ. Εκείνη την ώρα, έχουμε ξεμπερδέψει με τη δουλειά και μπαίνουμε στο ίντερνετ για να επικοινωνήσουμε με τους φίλους μας. Είναι η καλύτερη στιγμή για να δημοσιεύσουμε στο προφίλ μας: Οχι μόνο θα τα δουν περισσότεροι facebook φίλοι, αλλά θα είναι και σε θέση να κάνουν share, like ή να αφήσουν ένα σχόλιο, αφού θα είναι χαλαροί και θα έχουν περισσότερο χρόνο, χωρίς να τους διακόψει κάποιος.

Βράδυ
20.00 - 21.00: Πάμε τον σκύλο βόλτα
Για εμάς μπορεί να είναι άσκηση ή χαλάρωση, για το λυκόσκυλο όμως είναι ώρα κοινωνικοποίησης. Προτιμούμε τις βραδυνές ώρες, γιατί είμαστε χαλαρές, χωρίς άγχος και βιασύνη. Ετσι, ο σκύλος μας θα είναι τρισευτυχισμένος, αφού θα μπορεί να σουλατσάρει στη γειτονιά, να μυρίσει όλες αυτές τις συναρπαστικές μυρωδιές ανενόχλητος και να ακούσει υπέροχα γαβγίσματα άλλων σκύλων, που χάνονται μέσα στην πρωινή βαβούρα.

23.00 - 01.00 & 08.00 - 09.00: Kάνουμε σεξ
Νωρίς το πρωί, στους άντρες, η τεστοστερόνη σκαρφαλώνει στα ύψη, προκαλώντας διάθεση για σεξ. Από την άλλη, ερευνητές του Πανεπιστημίου της Νότιας Καρολίνα απέδειξαν ότι οι γυναίκες αισθάνονται πιο σέξι από ποτέ από τις 11 ώς τη 1 το βράδυ. Το διάστημα αυτό είναι ιδανικό για ρομαντικά ραντεβού, φεγγαρόλουστες βόλτες και σεξ. Αν και το αντρικό με το γυναικείο ωράριο επιθυμίας δεν συμπίπτουν, δεν θα χαλάσουμε τη ζαχαρένια μας: Θα το κάνουμε πρωί και βράδυ, εναλλάξ!



SHARE THIS

0 σχόλια: