Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

Έχετε πληγωθεί; Αυτός είναι ο υγιής τρόπος να το ξεπεράσετε

Πώς θα αφήσετε πίσω σας τον «μικρό θάνατο» του χωρισμού;
Ας είμαστε ειλικρινείς: Ο πόνος που συνοδεύει το τέλος μιας σημαντικής σχέσης ανήκει σίγουρα στους εντονότερους που θα βιώσουμε στη ζωή μας, γι’ αυτό και συχνά μας σπρώχνει σε δραστικές λύσεις για την αντιμετώπισή του. 

Άλλοι το ρίχνουν στις υπερωρίες, άλλοι αποφασίζουν να παρτάρουν δίχως αύριο, ενώ κάποιοι επιλέγουν να απομονωθούν στην ησυχία του σπιτιού τους, ακούγοντας τα ανάλογα τραγούδια, τρώγοντας ασταμάτητα ή καθόλου και φορώντας την ίδια φόρμα για δέκα συνεχόμενες μέρες. Δυστυχώς, κανένας από τους παραπάνω τρόπους δεν πρόκειται να σας βοηθήσει πραγματικά. Οι παρακάτω, όμως, ενδέχεται να το κάνουν!

Παραδεχτείτε το
Μην σπεύσετε να πάρετε όλα τα μπαρ της πόλης με τη σειρά. Η αντιμετώπιση του ζητήματος ως «επιστροφή στην ελευθερία» μπορεί να μοιάζει ενθαρρυντική, όμως δεν υπάρχει τίποτα υγιές στο να καταπιέζετε τα συναισθήματά σας. Είναι βέβαιο πως ένα μέρος σας έχει πληγωθεί πολύ.

Μην απομονωθείτε
Είτε δεν έχετε διάθεση να δείτε κανέναν είτε φοβάστε πως δεν θα είστε ευχάριστη παρέα για τους φίλους σας, η απόλυτη μοναξιά δεν είναι σύμμαχός σας αυτή τη στιγμή. Δεν είναι κακό να πάρετε το χρόνο σας, όμως αν δεν αρχίσετε να μοιράζεστε τις σκέψεις σας με τους κοντινούς σας ανθρώπους θα καταλήξετε να τις ανακυκλώνετε και να νιώθετε χειρότερα. Μην ανησυχείτε. Όλοι έχουν βιώσει αυτή την ψυχολογική κατάσταση και σίγουρα θα είναι πρόθυμοι να σας ακούσουν.

Επιστρέψτε στο παρόν
Αυτό που ζείτε αυτή τη στιγμή είναι μια μορφή πένθους και περνά από ανάλογα στάδια. Ένα από αυτά είναι και η διαπραγμάτευση, δηλαδή η προσπάθεια να ανακαλύψετε τι θα μπορούσε να έχει σώσει την κατάσταση. Ωστόσο, το να αναλογίζεστε τι θα μπορούσατε να του είχατε πει σε εκείνον τον καβγά πριν τρία χρόνια στη Σέριφο που θα μπορούσε να αποτρέψει το κακό κλίμα μεταξύ σας, δεν έχει απολύτως κανένα νόημα.

Ξανασυστηθείτε με τον εαυτό σας
Στο τέλος μιας μακροχρόνιας σχέσης, συχνά αισθανόμαστε χαμένοι. Αν είχατε συνηθίσει να ξυπνάτε δίπλα στον ίδιο άνθρωπο εδώ και πολύ καιρό και να κάνετε τα περισσότερα πράγματα μαζί, το πιθανότερο είναι ότι ορισμένα κομμάτια του εαυτού σας υποχώρησαν στα πλαίσια των αμοιβαίων συμβιβασμών, και τώρα ενδέχεται να μην θυμάστε ακριβώς το άτομο που ήσασταν πριν. Παράλληλα, τα χρόνια που περάσατε με τον πρώην σύντροφό σας επίσης σας διαμόρφωσαν με τρόπους που μάλλον δεν έχετε παρατηρήσει με προσοχή. Παρατηρήστε τον εαυτό σας και ξεκινήστε δραστηριότητες που σας χαρίζουν απόλαυση για να ξαναέρθετε σε επαφή με τις επιθυμίες σας.

Αντιμετωπίστε το μέλλον με αισιοδοξία
Ναι, δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, όμως δοκιμάστε να ακούσετε τις σκέψεις σας σαν τρίτος. Τι θα σκεφτόσασταν αν εκείνη που σας έλεγε ότι «θα μείνω για πάντα μόνη μου, δεν υπάρχει άλλος εκεί έξω για μένα» ήταν μία φίλη σας; Σίγουρα τα πράγματα δείχνουν μαύρα αυτή τη στιγμή, αλλά βαθιά μέσα σας ξέρετε ότι στην πραγματικότητα δεν είναι και τόσο.

Σκεφτείτε τα ουσιαστικά προβλήματα
Παραπάνω σας συμβουλεύσαμε να μην εμμένετε στις λεπτομέρειες της σχέσης, αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να αποφύγετε εντελώς τις σκέψεις για το τι πήγε στραβά. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, οι σχέσεις λήγουν εξαιτίας κάποιας μεγάλης απόκλισης μεταξύ του ζευγαριού – αν αισθάνεστε ότι δεν υπήρχε τέτοια, σκεφτείτε μήπως βρισκόταν στον τρόπο που επικοινωνείτε τα προβλήματά σας. Συνήθως, τέτοιου είδους ζητήματα είναι ορατά από τον πρώτο καιρό που περνάμε μαζί με έναν άνθρωπο. Εντοπίζοντας ποια είναι αυτά με τα οποία δεν θα μπορούσατε να συμβιβαστείτε, αυξάνετε τις πιθανότητες να βρείτε κάποιον που σας ταιριάζει περισσότερο – ή να γλιτώσετε πολύτιμο χρόνο την επόμενη φορά.

Δώστε αγάπη στον εαυτό σας
Ακούστε τα συναισθήματά σας και παρατηρήστε τι ζητάει το σώμα σας. Αυτή τη στιγμή είστε ευάλωτοι, και δεν πρέπει να αντιμετωπίζετε τον εαυτό σας με αυστηρότητα.

Να είστε πρόθυμοι να προχωρήσετε
Μπορεί να εκνευρίζεστε όταν οι φίλοι σας σάς παροτρύνουν να τον ξεπεράσετε, και πράγματι, δεν λειτουργεί έτσι. Κάποιες φορές όμως η δυσκολία μας να πάμε παρακάτω οφείλεται στο ότι το ίδιο το συναίσθημα του πόνου αποτελεί συνδετικό κρίκο με τη σχέση μας και την ασφάλεια που κάποτε μας πρόσφερε. Φροντίστε να εξωτερικεύετε τα συναισθήματά σας και να σκέφτεστε πως κάθε φορά που το κάνετε, η απελπισία, η μοναξιά και ο πόνος μειώνονται.




Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram και στο Twitter γιατί με το https://trelogaidouri.blogspot.com/# θα βρεις ό,τι ψάχνεις!

ads
ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: