Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020

5 λόγοι που το παιδί πρέπει να κάνει δουλειές


Είναι συχνό φαινόμενο το παιδί να δυσανασχετεί κάθε φορά που του ζητάτε να συμμαζέψει το δωμάτιό του ή να σας βοηθήσει σε δουλειές του σπιτιού.
Υπάρχουν όμως σημαντικοί λόγοι να ασχοληθεί με όλα αυτά σύμφωνα με το mother.gr:



Μπορεί να είναι αφόρητα βαρετό για εκείνο να μαζεύει το δωμάτιό του ή να σας βοηθήσει σε κάποιες δουλειές του σπιτιού, όμως με αυτόν τον τρόπο θα νιώσει μακροπρόθεσμα ότι είναι χρήσιμο και δημιουργικό.




Επίσης, νιώθει ότι είναι «μεγάλο παιδί», κάτι πολύ σημαντικό για την ψυχολογία του. Με απλά λόγια, βλέπει ότι η μαμά και ο μπαμπάς το εμπιστεύονται και δεν το αντιμετωπίζουν ως μωρό, κάτι που τονώνει την αυτοπεποίθησή του.




Από την άλλη, βάζετε το παιδί σε μια διαδικασία που θα το βοηθήσει να γίνει αργότερα υπεύθυνος ενήλικος, με δεδομένο ότι θα έχει μάθει από μικρή ηλικία να προσφέρει και να μη φέρεται σα να έχει μόνο δικαιώματα.




Ένα ακόμα όφελος από την ενεργή εμπλοκή του μικρού σας σε δουλειές του σπιτιού είναι η ικανοποίηση που νιώθει από την επιβράβευσή σας. Κάτι που φαινομενικά φαντάζει απλό, όμως για την ψυχοσύνθεσή του είναι μεγάλη υπόθεση!




Τέλος, μαθαίνει να είναι υπεύθυνο και να συνεργάζεται με άλλους ανθρώπους (εν προκειμένω με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας) για έναν κοινό στόχο. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι καταπολεμεί τον εγωκεντρισμό του, που σημειωτέον είναι υπέρ του δέοντος ανεπτυγμένος σε αυτές τις ηλικίες.












ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: