Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023

Οι γυναίκες βλέπουν σεξουαλικά όνειρα περισσότερο από ποτέ άλλοτε

Σεξουαλικά όνειρα: Οι περισσότεροι τα βλέπουν, λίγοι είναι αυτοί που το παραδέχονται. Μια νέα έρευνα υποστηρίζει ότι οι γυναίκες βλέπουν σεξουαλικά όνειρα περισσότερο από ποτέ άλλοτε.
Οι περισσότεροι συνδέουμε τα σεξουαλικά όνειρα συνήθως με τα αγόρια σε νεαρή ηλικία, αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτά δεν έχουν συγκεκριμένο φύλο. Μια μελέτη το 2007, στο Μόντρεαλ, διαπίστωσε ότι το 8% των ονείρων τόσο των γυναικών όσο και των ανδρών είχαν να κάνουν με το σεξ.

Μάλιστα, αρκετά χρόνια πίσω, το 1953, ο ερευνητής του σεξ Alfred Kinsey διαπίστωσε ότι το 37% των γυναικών έφτασαν σε οργασμό μετά από ένα σεξουαλικό όνειρο. Η μελέτη του Kinsey απέδειξε ότι το 70% των γυναικών είχαν δει σεξουαλικό όνειρο, κάποια στιγμή στη ζωή τους.

Την ίδια στιγμή, μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Psychology & Sexuality διαπίστωσε ότι οι γυναίκες σήμερα έχουν ολοένα και περισσότερα σεξουαλικά όνειρα. Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες βλέπουν σεξουαλικά όνειρα τρεις φορές περισσότερο απ’ ότι σύχναζαν οι γυναίκες 50 χρόνια πριν.

Οι μελετητές ρώτησαν σχεδόν 3,000 ανθρώπους για τα όνειρα που μπορούν να θυμηθούν και ανακάλυψαν ότι οι περισσότεροι είχαν δει σεξουαλικά όνειρα. Περίπου το 83% των ερωτηθέντων είχε δει όνειρο με σεξ, ενώ το 47% απάντησε ότι τα όνειρα τους είχαν ερωτικό περιεχόμενο σε 1 στα 10 όνειρά τους.

Τα όνειρα των 18% των ανθρώπων ήταν ερωτικής φύσης και για να το συγκρίνουμε με άλλα ποσοστά, το 6% αυτών απάντησε ότι το όνειρο τους είχε να κάνει με αθλήματα και το 4% για την πολιτική.

Οι άνδρες έβλεπαν συχνότερα σεξουαλικά όνειρα απ’ τις γυναίκες, αλλά η διαφορά ήταν αρκετά μικρή. Απ’ όλες τις ηλικιακές ομάδες, το 16% των ονείρων των γυναικών και το 21% των ανδρών ήταν ερωτικού περιεχομένου. Στις μικρότερες ηλικίες, μεταξύ 16 και 30 ετών, το 22% των ονείρων των γυναικών και το 25% των ανδρών είχε να κάνει με το σεξ.

Γιατί, όμως, οι γυναίκες βλέπουν σήμερα περισσότερο απ’ ότι στο παρελθόν σεξουαλικά όνειρα; Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτό έχει να κάνει τόσο με την εξέλιξη των μοντέρνων κοινωνιών όσο και με το φεμινιστικό κίνημα. Οι γυναίκες ντρέπονται σήμερα λιγότερο να μιλάνε για την σεξουαλικότητά τους, να σκέφτονται ή να φαντασιώνονται το σεξ. Μάλιστα, οι γυναίκες νιώθουν σήμερα πιο άνετα να παραδεχτούν ότι βλέπουν σεξουαλικά όνειρα απ’ ότι στο παρελθόν και έτσι είναι πιο πιθανό να το αναφέρουν και στους ερευνητές.



ads
ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: