Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

Mille Feuille Banofee

Συνταγή για νόστιμο  δροσερό Mille Feuille Banofee
1 πακέτο έτοιμη σφολιάτα ψυγείου

Για τη καραμέλα,
150γραμμ. μαύρη ζάχαρη
150γραμμ. Βούτυρο
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
Για τη κρέμα,
1 λίτρο κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας μπανάνα λικέρ
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
Βανίλια
2 μπανάνες κομμένες σε φέτες
Χυμό από 1 λεμόνι

Για τη σαντιγί,

500ml κρέμα γάλακτος
¼ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη
βανίλια
2 κουταλιές της σούπας κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Για τη σφολιάτα,

 Ανάψτε το φούρνο σας στον αέρα, στους 200ο C.


 Ανοίξτε τα φύλλα της σφολιάτας, στρώστε τα στα επίπεδα ταψιά του φούρνου και με ένα πιρούνι 

τρυπήστε τα πολλές φορές. Βάλτε τα στο φούρνο να ψηθούν και κατά διαστήματα να τα τρυπάτε, για να μη σας φουσκώνουν.

 Όταν αρχίσουν να παίρνουν χρώμα πασπαλίστε και τα δυο φύλλα με ζάχαρη κρυσταλλική και αφήστε τα να συνεχίσουν να ψήνονται μέχρι να σκουρύνει αρκετά το χρώμα τους. Όσο πιο ψημένα είναι, τόσο πιο κριτσανιστό είναι το αποτέλεσμα.


 Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα στον πάγκο της κουζίνας να κρυώσουν τελείως. 


 Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι τη μαύρη ζάχαρη με το βούτυρο, σε μέτρια θερμοκρασία να λειώσει, 

Προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα, συνεχίστε να το ανακατεύετε και μόλις αρχίσει να κάνει φουσκάλες, βγάλτε το από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει.

Χτυπήστε τη κρέμα γάλακτος. Όταν αρχίζει να πήζει, ρίξτε της την άχνη ζάχαρη τη βανίλια και το λικέρ. 

Συνεχίσετε το χτύπημα, μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί.

 Κόψτε τις μπανάνες σε φέτες, βουτήξτε τις στο χυμό λεμονιού και ακουμπήστε τις σε απορροφητικό χαρτί.

 Χτυπήστε τα 500ml κρέμα γάλακτος για το γαρνίρισμα.

Συναρμολόγηση,

1. Κόψτε τα 2 φύλλα της σφολιάτας στη μέση, οπότε θα έχετε 4 κομμάτια.

2. Βάλτε το πρώτο κομμάτι στη πιατέλα. Στρώστε επάνω του τη μισή ποσότητα της καραμέλας, από πάνω, τις μισές φέτες μπανάνας και στη συνέχεια τη μισή ποσότητα της σαντιγί.

3. Βάλτε από πάνω, το 2ο φύλλο της σφολιάτας και ακολουθήστε την ίδια διαδικασία.

4. Ακουμπήστε πάνω στη κρέμα το 3ο φύλλο και απλώστε του τα 500ml σαντιγί και πασπαλίστε το με τις κουταλιές της σούπας κακάο.






SHARE THIS

0 σχόλια: