Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 30 Μαρτίου 2024

Μία μελέτη υποστηρίζει πως να χάσουμε κιλά

Αυτό είναι το μυστικό για να χάσουμε κιλά, σύμφωνα με μια μελέτη
O Tim Spector καθηγητής Γενετικής Επιδημιολογίας στο King’s College του Λονδίνου υποστηρίζει πως το κλειδί για τη διατήρηση ενός υγιούς βάρους βρίσκεται στη διατήρηση της χλωρίδας του εντέρου. Και συνεχίζει δηλώνοντας ότι η ισορροπία των βακτηρίων στο έντερο μας επηρεάζεται από αυτά που τρώμε και πίνουμε, άρα με τις κατάλληλες αλλαγές στη διατροφή μπορούμε να ελέγξουμε το βάρος χωρίς να ακολουθήσουμε μια δίαιτα, αλλά και να αποφύγουμε νοσήματα και αλλεργίες.

Κάθε άνθρωπος έχει μοναδικό συνδυασμό βακτηρίων που είναι υπεύθυνα για την πέψη των τροφίμων, για το σωματικό βάρος και για την όρεξη. Επίσης, αυτά τα βακτήρια είναι ζωτικής σημασίας για το ανοσοποιητικό σύστημα και παρέχουν περίπου το ένα τρίτο των βιταμινών και ενζύμων του σώματος. Ο καθηγητής Tim Spector είναι συγγραφέας του βιβλίου «The Diet Myth» και γράφει ότι όπως η αύξηση των καλών βακτηρίων παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση του βάρους, έτσι και η ελάττωση τους συμβάλλει στην παχυσαρκία.

Επίσης, η ποικιλότητα των βακτηρίων μπορεί να μειωθεί έως και 60% όταν καταναλώνουμε μια ανθυγιεινή διατροφή πλούσια σε κορεσμένα λίπη και επεξεργασμένους υδατάνθρακες. Ενώ όσο πιο υγιεινή είναι η διατροφή μας τόσο μεγαλύτερη είναι η ποικιλότητα της χλωρίδας του εντέρου και τόσο πιο καλή υγεία έχουμε ανεξαρτήτως ηλικίας.

Σήμερα οι περισσότεροι άνθρωποι δεν παίρνουν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και έχουν κάνει στροφή στο πρόχειρο φαγητό με αποτέλεσμα να διαταράσσεται η ισορροπία της εντερικής χλωρίδας. Και αυτό φυσικά εξηγεί και το γεγονός ότι η παχυσαρκία είναι πλέον επιδημία. Την κατάσταση επιδεινώνει και η υιοθέτηση στερητικών διαιτολογίων που έχουν ως στόχο του εύκολο και γρήγορο αδυνάτισμα, που έχει ως επακόλουθο την ακόμα μεγαλύτερη μείωση των βακτηρίων του εντέρου.

Ο καθηγητής έκανε ένα πείραμα όπου έτρωγε επί δέκα μέρες μόνο τηγανιτές πατάτες, χάμπουργκερ και τηγανιτό κοτόπουλο και πριν το τέλος του 10ήμερου υποβλήθηκε σε βιοψία εντέρου για να ελέγξει τη χλωρίδα. Οι αναλύσεις έδειξαν μια σημαντική μείωση του αριθμού των βακτηρίων. Ενώ όταν άλλαξε τις διατροφικές του συνήθειες, η βιοψία έδειξε μια αύξηση του αριθμού των βακτηρίων.

Συμπέρασμα: Όλο και περισσότερες μελέτες δείχνουν ότι τα βακτήρια του εντέρου ίσως είναι υπεύθυνα για την εμφάνιση παχυσαρκίας και μια διατροφή με προβιοτικά μπορεί να βοηθήσει την απώλεια κιλών. Τα καλά βακτήρια εμποδίζουν τον πολλαπλασιασμό των παθογόνων, ενώ αν συμβεί κάτι τέτοιο μπορεί να προκύψουν νοσήματα, μολύνσεις και αύξηση του σωματικού βάρους.





ads
ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: