Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Ξυπνήστε Νεότερη

O νυχτερινός ύπνος μπορεί να γίνει μία κούρα ομορφιάς για την επιδερμίδα.
Όταν πέφτει η νύχτα κι εμείς ξεκουραζόμαστε, η επιδερμίδα ξεκινάει τις δικές της επανορθωτικές εργασίες. Είναι απλό: δεδομένου ότι ο οργανισμός δεν μπορεί να πραγματοποιεί όλες τις λειτουργίες 24 ώρες το 24ωρο, πολλές κυτταρικές δραστηριότητες προγραμματίζονται να γίνουν σε κάποιες συγκεκριμένες ώρες έτσι ώστε να έχουν το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Η επιδερμίδα επωφελείται από τη νύχτα για να ενεργοποιήσει τη διαίρεση των βασικών κερατινοκυττάρων της, να αυξήσει στο μέγιστο τα τριχοειδή αγγεία (που μεταφέρουν οξυγόνο και θρεπτικά στοιχεία) και να ενισχύσει την ελαστικότητά της. Καθώς η μείωση των επιπέδων της αδρεναλίνης κατά τη διάρκεια της νύχτας επιτρέπει στο σώμα να «αγωνιστεί» και να πραγματοποιήσει ταχύτερα την αναγέννηση των κυττάρων, είναι χρήσιμο να υποστηρίζουμε αυτή την προσπάθεια με κρέμες αναδόμησης.

Το δέρμα τη νύχτα συμπεριφέρεται σαν να πεινάει και να καταναλώνει ενέργεια, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να του προσφέρουμε ενισχυμένες καλλυντικές συνθέσεις που θα του δώσουν όλα όσα απαιτούνται ώστε να επανορθώσει τις φθορές της ημέρας. Οι ειδικά σχεδιασμένες κρέμες νύχτας περιέχουν στη σύστασή τους μεγαλύτερη συγκέντρωση ενυδατικών συστατικών σε σχέση με τις κρέμες ημέρας καθώς και θρεπτικές ουσίες που αποτρέπουν την αφυδάτωση.

Σύμφωνα με το δερματολόγο δρα Χάουαρντ Μιούραντ υπάρχουν δύο λόγοι που μια κρέμα νύχτας είναι ωφέλιμη: «Ο πρώτος είναι ότι η διαδερμική απώλεια νερού είναι μεγαλύτερη τη νύχτα. Ο δεύτερος ότι τα κύτταρα του σώματος εφοδιάζονται με θρεπτικές ουσίες και ανανεώνονται τη νύχτα, κατά συνέπεια αυτή είναι η ώρα που πρέπει να αυξηθεί η παροχή των πρώτων υλών που χρειάζεται το δέρμα».

Ταυτόχρονα τη νύχτα βρίσκεται στο κατώτερο επίπεδό της η δράση των ελευθέρων ριζών από το περιβάλλον. Έτσι μπορούμε να εκμεταλλευτούμε αυτό το διάλειμμα δραστηριότητας για τον αφοπλισμό των ελευθέρων ριζών που έχουν συσσωρευτεί κατά τη διάρκεια της ημέρας και να οπλίσουμε καλύτερα το δέρμα μας. Η νυχτερινή φροντίδα αποτελεί ένα είδος επένδυσης για το δέρμα και είναι σημαντικό να χρησιμοποιείται συμπληρωματικά μετά την ηλικία των 30 χρόνων. Ακόμα και ένα λιπαρό δέρμα έχει ανάγκη από κρέμα νύχτας.

Πρόκειται για μια εξειδικευμένη περιποίηση που όχι μόνο προσθέτει δομικά λιπίδια αλλά παράλληλα ενυδατώνει, επανορθώνει τη λειτουργία της κερατίνης στιβάδας, λειαίνει και διορθώνει την επιδερμίδα. Λόγω της εμπλουτισμένης σύνθεσής τους αφήνουν στο δέρμα ένα πλούσιο ενυδατικό στρώμα το οποίο δεν μπορούμε να ανεχτούμε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Σήμερα η κοσμητολογία κάνει ένα βήμα μπροστά και παρουσιάζει μια νέα κατηγορία καλλυντικής φροντίδας: τις κρέμες ύπνου. Εφαρμόζονται στο τέλος της βραδινής ρουτίνας για να τροφοδοτήσουν με ενέργεια το δέρμα την ώρα του ύπνου. Πιο ελαφριές από τις κρέμες νύχτας, δεν αφήνουν ίχνος λιπαρότητας και στοχεύουν στη συγκράτηση της υγρασίας της επιδερμίδας. Τις αφήνουμε στην επιδερμίδα καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας και τις αφαιρούμε με τον πρωινό καθαρισμό. Με άλλα λόγια, είναι ένα είδος μάσκας που μένει στο πρόσωπο όλη νύχτα, χωρίς να το βαραίνει, και ξεπλένεται το πρωί με νερό. Η δράση τους θεωρείται σημαντική στον αγώνα για μια νεανική, ξεκούραστη όψη, χωρίς ρυτίδες και χαλάρωση.






ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: