Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 13 Ιουνίου 2023

Γυρίστε πίσω το βιολογικό σας ρολόι

Πώς επηρεάζει ο χρόνος τη γυναικεία υγεία και σεξουαλικότητα;
Χαλάρωση του κόλπου, ακράτεια ούρων, ξηρότητα και επώδυνη σεξουαλική επαφή ως επακόλουθο κύησης, τοκετού, αλλά και ορμονικών μεταβολών προβληματίζουν έναν σημαντικό αριθμό γυναικών όλων των ηλικιών. Τα προβλήματα αυτά έχουν σημαντικές σωματικές, ψυχολογικές και κοινωνικές επιπτώσεις και επίσης σοβαρό αντίκτυπο στην σχέση της γυναίκας με τον σύντροφο της.

Πολλές γυναίκες διστάζουν να μοιραστούν αυτά τα προβλήματα τους ακόμη και με τον ιατρό τους, πιστεύοντας ότι μόνο αυτές αντιμετωπίζουν κάτι τέτοιο, ότι τα συμπτώματα αυτά είναι φυσικό επακόλουθο της γήρανσης του οργανισμού και δεν υπάρχει κάποια αποτελεσματική, ασφαλής και ανώδυνη αντιμετώπιση τους.

Η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Τα εν λόγω προβλήματα αφορούν έναν αρκετά μεγάλο αριθμό γυναικών, ακόμη και πριν επέλθει η εμμηνόπαυση και όταν εμφανιστούν, έχουν την τάση να επιδεινώνονται προοδευτικά. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουν χωρίς την κατάλληλη θεραπεία.

Μέχρι πρόσφατα η μόνη λύση ήταν η χειρουργική αντιμετώπιση, με σημαντική πιθανότητα επιπλοκών και η ορμονική θεραπεία, με παροδική μόνο ανακούφιση των συμπτωμάτων. Σήμερα όλο και περισσότερες γυναίκες ενημερώνονται και γνωρίζουν ότι υπάρχει η δυνατότητα να λύσουν όλα τα παραπάνω προβλήματα μη επεμβατικά και χωρίς κίνδυνο επιπλοκών. Το γερμανικής τεχνολογίας θεραπευτικό σύστημα JULIET (Erbium YAG laser) θεραπεύει την κολπική ξηρότητα, κολπική χαλάρωση και ακράτεια ούρων ανώδυνα, αποτελεσματικά, αναίμακτα και ακίνδυνα, χωρίς ανάγκη αναισθησίας ή νοσηλείας.

Τι είναι η θεραπεία JULIET, ποια είναι τα οφέλη της και πώς λειτουργεί;

Η θεραπεία JULIET είναι μια σύγχρονη πρόταση στην θεραπεία της γήρανσης των ιστών της γυναίκας. Είναι μη επεμβατική θεραπεία ( minimal invasive therapy) με το υψηλής ποιότητας γερμανικής τεχνολογίας σύστημα Erbium YAG laser. Είναι φιλική προς τους ιστούς και δρα χωρίς να προκαλεί την παραμικρή βλάβη, όπως αιμορραγία, φλεγμονή, ουλές ή κολπικές κύστεις. Ανανεώνει άμεσα τον κολπικό ιστό με την δημιουργία νέων αιμοφόρων αγγείων και την παραγωγή κολλαγόνου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την επαναφορά της υγρασίας , της ελαστικότητας και της σφριγηλότητας του κόλπου.

Έτσι αντιμετωπίζει αποτελεσματικά και μακροχρόνια το σύνδρομο χαλάρωσης του κόλπου (VRS), την ακράτεια από προσπάθεια (SUI) και με την αναζωογόνηση του κολπικού ιστού (VAGINAL REJUVENATION) εξαφανίζει το πρόβλημα ξηρότητας και δυσπαρεύνιας (επώδυνης σεξουαλικής επαφής).

Επίσης, το Erbium YAG Laser αποτελεί το «χρυσό standard» (golden standard) στην fractional laser θεραπεία και μπορεί να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα θεραπειών, όπως θεραπεία ρυτίδων, δυσχρωμιών δέρματος ( γεροντικές και ηλιακές κηλίδες), ραγάδων δέρματος μετά από εγκυμοσύνη και απώλεια βάρους, αποκατάσταση ουλών μετά από καισαρική τομή κλπ. Είναι φιλικό προς τους ιστούς και ιδιαίτερα κατάλληλο για θεραπεία σε πιο σκουρόχρωμες, μεσογειακού τύπου, επιδερμίδες.

Είναι το πρώτο θεραπευτικό σύστημα laser JULIET στην Ελλάδα και οι θεραπείες εφαρμόζονται με επιτυχία στο ιατρείο μας για πάνω από 4 χρόνια.

Σε ποιες γυναίκες απευθύνεται;

Απευθύνεται σε γυναίκες όλων των ηλικιών που αναζητούν μια μη επεμβατική και χωρίς χρήση ορμονικών σκευασμάτων αντιμετώπιση των προβλημάτων ξηρότητας, χαλάρωσης και ακράτειας, γρήγορα, ανώδυνα, αποτελεσματικά και χωρίς κίνδυνο επιπλοκών. Μπορεί να εφαρμοστεί ακόμα και άμεσα μετά τον τοκετό για την πρόληψη μελλοντικών προβλημάτων χαλάρωσης και ακράτειας. Επίσης, αντιμετωπίζει την κολπική ξηρότητα που είναι επακόλουθο των χημειοθεραπειών.

Είναι επώδυνη;

Η θεραπεία είναι ανώδυνη, πραγματοποιείται χωρίς αναισθησία στον χώρο του ιατρείου και η γυναίκα μπορεί να επιστρέψει άμεσα στις δραστηριότητες της.

Πόσες θεραπευτικές συνεδρίες απαιτούνται;

Η μοναδικότητα της θεραπείας JULIET είναι ότι επιτυγχάνει το επιθυμητό αποτέλεσμα σε μία έως δύο συνεδρίες, λαμβάνοντας υπόψη την εκάστοτε περίπτωση. Η διάρκεια της συνεδρίας είναι 15-20 λεπτά (lunch break therapy).

Έχει παρενέργειες;

Η θεραπεία είναι απολύτως ασφαλής, όταν γίνεται από εξειδικευμένο στην χρήση του συστήματος LASER ιατρό και φυσικά μετά από κατάλληλη προετοιμασία.

Τι περιορισμοί υπάρχουν μετά τη θεραπεία;

Οι περιορισμοί μετά την θεραπεία είναι ελάχιστοι. Προτείνεται η αποχή από την σεξουαλική επαφή και τη χρήση πισίνας ή σάουνας για 3 ημέρες.

*Της Dr. Μιράντας Κουλαξίδου,
H Dr. Μιράντα Κουλαξίδου είναι χειρουργός-γυναικολόγος-μαιευτήρας, συνεργάτης της Γυναικολογικής-Μαιευτικής Κλινικής ΓΕΝΕΣΙΣ Θεσσαλονίκης.
Έχει εξειδικευτεί στο γυναικολογικό και αισθητικό Laser στην Jena, στην Γερμανία.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram και στο Twitter γιατί με το https://trelogaidouri.blogspot.com/# θα βρεις ό,τι ψάχνεις!

ads
ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: