Από τις πιο αγαπημένες μου συνοδευτικές σάλτσες για τα ζυμαρικά είναι το πέστο. Είναι μια σάλτσα που πραγματικά είναι πολύ υγιεινή, με πλούσια γεύση και διαφορετική μια και έχει μέσα έντονη τη γεύση του βασιλικού. Πολύ αγαπημένος συνδυασμός είναι τα μακαρόνια με σάλτσα πέστο και ένα ποτήρι λευκό κρασί.
Από ότι καταλαβαίνεις μου αρέσει πολύ και για αυτό θα σου δώσω σήμερα μια πραγματικά εύκολη σπιτική συνταγή για σάλτσα πέστο. Πίστεψε με, θα μπορείς να την κάνεις και να την έχεις σε βαζάκι στο ψυγείο. Δε θα ξαναχρειαστεί να ψωνίσεις έτοιμη από το σούπερ μάρκετ.
Τα υλικά που θα χρειαστείς:
1 1/2 κούπα φύλλα σγουρό βασιλικό
3 σκελίδες σκόρδο
40γρ. κουκουνάρι
2κ.σ παρμεζάνα (φρέσκο-τριμμένη)
120ml. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1/4κ.γ αλάτι
Εκτέλεση:
Πλύνε πολύ καλά τα φύλλα από τον βασιλικό και τρίψε την παρμεζάνα. Πρόσεξε να μην έχει καθόλου κλωνάρι ο βασιλικός γιατί θα σου πικρίσει στην γεύση. Ρίξε τα φύλλα του βασιλικού και την παρμεζάνα στο μούλτι.
Σε ένα τηγάνι καβούρδισε το κουκουνάρι και ταυτόχρονα βάλε και τις σκελίδες σκόρδο- χωρίς να τις ξεφλουδίσεις- για να μαλακώσουν. Αφού καβουρδίσεις τα κουκουνάρια ρίξτα στο μούλτι μαζί με τις σκελίδες σκόρδο- αυτή τη φορά καθαρισμένες.
Τέλος, πρόσθεσε το αλάτι και σιγά σιγά το ελαιόλαδο- ιδανικά σε 3 δόσεις. Χτύπα μέχρι να έχει την υφή του πέστο. Η σπιτική σάλτσα πέστο είναι έτοιμη να μπει πάνω από τα μακαρόνια σου. Όση περισσέψει σε ένα βαζάκι και στο ψυγείο μέχρι την επόμενη χρήση.
Bonus Tips:
Ποτέ μα ποτέ μη βάλεις τη σάλτσα πέστο στη ζεστή κατσαρόλα με τα μακαρόνια γιατί μπορεί να σου κόψει η σάλτσα. Τη σερβίρεις πάνω από τα μακαρόνια και ανακατεύεις. Επίσης, μπορείς να βάλεις στο πέστο σου 1 κούπα φρέσκο-τριμμένη παρμεζάνα και 1 φρέσκο-τριμμένο πεκορίνο.
0 σχόλια: