Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Θέλεις να ζήσεις περισσότερα χρόνια; Κάνε αυτό το απλό πράγμα...

Είναι πιο εύκολο από ό,τι νομίζεις! Τουλάχιστον θεωρητικά!!!
Οι ερευνητές λένε ότι αν αφαιρέσεις μερικά επιπλέον λεπτά από την ώρα που κάθεσαι καθημερινά, μπορείς να προσθέσεις χρόνια στη ζωή σου.

«Εάν έχεις μια καθιστική δουλειά ή έναν γενικότερο καθιστικό τρόπο ζωής μπορείς να μειώσεις τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου, αν κινείσαι συχνότερα, για όσο διάστημα θέλεις και όπως σου επιτρέπει η σωματική σου κατάσταση - είτε αυτό σημαίνει μια ώρα έντονης γυμναστικής ή κάποια δραστηριότητα χαμηλότερης έντασης, όπως το περπάτημα», δήλωσε ο Keith Diaz, επικεφαλής της μελέτης και επίκουρος καθηγητής συμπεριφορικής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια.

Στη νέα μελέτη πήραν μέρους περίπου 8000 Αμερικανοί ενήλικες, ηλικίας 45 ετών και άνω. Το κάθε άτομο φορούσε πάνω του μόνιτορ για την καταγραφή της σωματικής του δραστηριότητας για τουλάχιστον τέσσερις ημέρες, ως μέρος της έρευνας που διήρκησε από το 2009 έως το 2013. Οι ερευνητές παρακολούθησαν έπειτα τους θανάτους μεταξύ των συμμετεχόντων μέχρι το 2017.

Τα αποτελέσματα; Οι άνθρωποι που αντικατέστησαν καθημερινά μόλις 30 λεπτά από την ώρα που κάθονταν στον καναπέ με χαμηλή σωματική δραστηριότητα, μείωσαν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου κατά 17%, σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύτηκε στις 14 Ιανουαρίου στο American Journal of Epidemiology.

Η πιο έντονη άσκηση συγκέντρωσε ακόμα μεγαλύτερα οφέλη, ανέφεραν οι ερευνητές. Για παράδειγμα, η εναλλαγή μισής ώρας ανά ημέρα με μέτρια έως έντονη άσκηση, μείωσε τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου κατά 35%.

Και ακόμη και λίγα λεπτά αν προσθέσεις σωματικές δραστηριότητες, θα είναι ευεργετικές, όπως δείχνουν τα ευρήματα. Σε μια πρόσφατη μελέτη η ίδια ομάδα διαπίστωσε ότι ένας στους τέσσερις ενήλικες στις ΗΠΑ, κάθεται για παραπάνω από οκτώ ώρες την ημέρα.

Εσύ ακόμα να σηκωθείς από τον καναπέ σου;





ads
ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: