Υπέροχα κουλουράκια που λιώνουν στο στόμα!
Τι χρειαζόμαστε:
225 γρ. βούτυρο ανάλατο (σε θερμοκρασία δωματίου)
60 γρ. ζάχαρη άχνη
4 κουταλιές σούπας μέλι
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
65 γρ. corn flour
1 πρέζα αλάτι
2 κ.γ. υγρή βανίλια
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
Πώς το κάνουμε:
Χτυπάμε στο μίξερ πρώτα το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά σε υψηλή ταχύτητα.
Προσθέτουμε το μέλι, το ξύσμα και την βανίλια και χτυπάμε καλά.
Τελευταία ρίχνουμε το corn flour, το αλάτι και λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε.
Αν δούμε ότι η ζύμη κολλάει πολύ στα χέρια (λίγο θα κολλάει ούτως ή άλλως), ρίχνουμε ακόμα λίγο αλεύρι.
Τυλίγουμε σε μεμβράνη τη ζύμη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να ξεκουραστεί.
Πλάθουμε σε όποιο σχήμα θέλουμε, αλείφουμε με κρόκο αυγού χτυπημένο με λίγο γάλα και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC, πάνω και κάτω αντιστάσεις, για 15-20 λεπτά.
Προσθέτουμε το μέλι, το ξύσμα και την βανίλια και χτυπάμε καλά.
Τελευταία ρίχνουμε το corn flour, το αλάτι και λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε.
Αν δούμε ότι η ζύμη κολλάει πολύ στα χέρια (λίγο θα κολλάει ούτως ή άλλως), ρίχνουμε ακόμα λίγο αλεύρι.
Τυλίγουμε σε μεμβράνη τη ζύμη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να ξεκουραστεί.
Πλάθουμε σε όποιο σχήμα θέλουμε, αλείφουμε με κρόκο αυγού χτυπημένο με λίγο γάλα και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC, πάνω και κάτω αντιστάσεις, για 15-20 λεπτά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να μην τα αλείψετε με κρόκο και γάλα αλλά με ασπράδι ή να μην τα αλείψετε καθόλου όπως βέβαια και να μην τα πασπαλίσετε με σουσάμι.
Η συνταγή είναι από το σάιτ Χρυσές Συνταγές με κάποιες δικές μου αλλαγές.
0 σχόλια: