Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 10 Απριλίου 2022

Ακόμη ένας πολύ καλός λόγος να σκάσεις ένα χαμόγελο

Αμερικανική έρευνα υποστηρίζει ότι το γέλιο σου δεν συνδέεται μόνο με το ταμπεραμέντο σου.
Αλήθεια, εσύ τι τύπος είσαι; Γελαστή; Σκυθρωπή; Μονίμως σοβαρή; Λοιπόν, αν θέλεις να δώσεις βάση σε μια νέα μελέτη –για το καλό σου, δηλαδή- θα μάθεις να γελάς, και μάλιστα πλατιά. Ο λόγος; Οι ερευνητές αποκάλυψαν ότι αν είσαι άνθρωπος γελαστός, θα ζήσεις πολλά και καλά χρόνια.

Η έρευνα: Ερευνητές του Πολιτειακού Πανεπιστημίου Γουέιν, στο Ντιτρόιτ, αξιολόγησαν τις φωτογραφίες 230 αθλητών που μεσουρανούσαν στο αμερικανικό φουτμπόλ πριν από το 1950, βαθμολογώντας το χαμόγελό τους ως «ανύπαρκτο», «μερικό» ή «απόλυτο». Επιπλέον, συγκέντρωσαν όσες πληροφορίες υπήρχαν για τη μακροζωία τους και στοιχεία όπως το μορφωτικό επίπεδο, η οικογενειακή κατάσταση, το έτος γεννήσεως, το ύψος και το σωματικό βάρος τους. Ζήτησαν επίσης από ομάδα εθελοντών οι οποίοι δεν γνώριζαν τον σκοπό της μελέτης, να βαθμολογήσουν από το 1 έως το 3 το χαμόγελο των παικτών- με το 1 να αντιστοιχεί στο ανύπαρκτο χαμόγελο, το 2 στο μερικό χαμόγελο και το 3 στο απόλυτο χαμόγελο.

Το αποτέλεσμα: Αναλύοντας όλα τα στοιχεία, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως όσοι είχαν το πιο λαμπερό χαμόγελο έζησαν περισσότερο, σε σύγκριση με τους υπόλοιπους.



Adbox 



ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: