Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 24 Ιουνίου 2023

6 παρενέργειες της μη κατανάλωσης υδατανθράκων

Ολο και πιο πολλές δίαιτες κάνουν τη εμφάνιση τους οι οποίες είναι χαμηλές σε υδατάνθρακες και υπόσχονται απώλεια κιλών. Και ενώ κάποιες μπορεί να έχουν αποτελέσματα κάποιες άλλες που είναι αρκετά ακραίες δημιουργούν διάφορες παρενέργειες. Ας δούμε παρακάτω μερικές από αυτές και τι πρέπει να κάνετε.
Κεφαλαλγία.
Τις πρώτες ημέρες μιας διατροφής με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, το σώμα προσπαθεί να προσαρμοστεί, προκειμένου να ανταλλάξει τα αγαπημένα καύσιμα, τη γλυκόζη και τα γλυκογόνα (τα οποία προέρχονται από τα σάκχαρα και τους υδατάνθρακες που τρώτε) σε ενώσεις που παράγονται στο ήπαρ σας με καύση λίπους. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται κέτωση, κατά τη διάρκεια της οποίας πολλά μέρη του σώματός σας καίνε κετόνες για ενέργεια αντί για υδατάνθρακες. Αυτό περιλαμβάνει και ένα μεγάλο μέρος του εγκεφάλου και μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους.

Δυσάρεστη αναπνοή. 
Μία από τις πιο συχνές ανεπιθύμητες παρενέργειες στην κέτωση είναι δυσάρεστη αναπνοή. Προκαλείται από ένα είδος κετόνης, την ακετόνη, που είναι υποπροϊόν του μεταβολισμού του λίπους. Τα επίπεδα ακετόνης στο αίμα είναι αυξημένα κατά την κέτωση. Ως εκ τούτου ο οργανισμός επιχειρεί να απαλλαγεί από κάποιες από αυτές μέσω της εκπνοής.

Αδυναμία ή / και κόπωση.
Μπορεί να νιώθετε κουρασμένοι κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών μιας δίαιτας χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες - και πάλι αυτό συμβαίνει επειδή το σώμα σας ψάχνει για μια πηγή καυσίμου για να αντικαταστήσει το γλυκογόνο.

Μυϊκές κράμπες.
Οι μυϊκές κράμπες μπορεί να οφείλονται στην αφυδάτωση, στην έλλειψη καλίου ή στην έλλειψη μαγνησίου, και έχουν να κάνουν με τις τροφές που καταναλώνετε σε μια δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων.

Δυσκοιλιότητα ή διάρροια. 
Αν κόψετε τους σύνθετους υδατάνθρακες, όπως τα φασόλια και τα όσπρια, κόβετε επίσης τις φυτικές ίνες - ή τουλάχιστον τις μειώνεται σημαντικά. Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν γαστρεντερικά προβλήματα, όπως δυσκοιλιότητα ή διάρροια.

Δερματικό εξάνθημα. 
Αυτή είναι μια σπάνια ανεπιθύμητη ενέργεια χωρίς οριστική αιτία. Είναι συνήθως εμφανής σε γυναίκες ασιατικής καταγωγής.



ads
ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: