Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Στα 95 τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού - 32 οι νεκροί

Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 95 και το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 1.061, ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας. Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, 69 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ διασωληνωμένοι με μέση ηλικία τα 66 έτη.
Ο κ. τσιόδρας ανακοίνωσε τέσσερις ακόμη θανάτους από κορωνοϊό και πλέον το σύνολο των νεκρών στη χώρα μας είναι 32, με μέση ηλικία τα 73 έτη.

Από τα κρούσματα, 12 ήταν γυναίκες, ενώ 5 άτομα έχουν πάρει εξιτήριο.

Από τους νεκρούς, οι 7 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι 27 άνδρες, όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας.

Μέχρι σήμερα, στην Ελλάδα έχουν γίνει περισσότερα από 14.363 τεστ για τον κορωνοϊό, ενώ για τους ασθενείς το μέσο διάστημα παραμονής στο νοσοκομείο είναι οι 10 ημέρες, τόσο παγκοσμίως, όσο και στην Ελλάδα. Ο μέσος χρόνος για ανησυχητικά συμπτώματα είναι περίπου 5 μέρες από τη μόλυνση.

«Η έξοδος από το νοσοκομείο μπορεί να γίνεται από τη 10η μέρα ωστόσο ο ιός μπορεί να ανευρεθεί στον οργανισμό μέχρι 17 μέρες στο αναπνευστικό και 25 μέρες στα κόπρανα. Φαίνεται ότι μετά τη 10η ημέρα ακόμα και αν κάποιος είναι θετικός στον ιό είναι πιο δύσκολο να τον μεταδώσει», δήλωσε ο κ. Τσιόδρας.

Οι θάνατοι συμβαίνουν συνήθως μετά από 14-20 μέρες, ενημέρωσε ο λοιμωξιολόγος και συνέχισε, αναφερόμενος στην ψυχολογική στήριξη αυτής της πρωτόγνωρης κατάσταση, λέγοντας πως η μειωμένη επαφή με άλλα άτομα διαταράσσει την καθημερινότητα και τονίζοντας ότι οι ασθενείς δεν πρέπει να νιώθουν στιγματισμένοι. «Καλό είναι να περιοριστεί η μεγάλη έκθεση σε ειδήσεις διότι αυξάνει το άγχος και δοκιμάζεται ο ψυχισμός. Είναι μια νόσος που αφορά όλους, η κοινωνική απόσταση δεν μπορεί να σημαίνει μοναξιά. Πρέπει να αποφεύγεται η κατανάλωση αλκοόλ και το κάπνισμα ενώ πρέπει να ακολουθούμε μια υγιεινή διατροφή», ανέφερε ο κ. Τσιόδρας.

Ο κ. Τσιόδρας δήλωσε ακόμα πως έχει εγκριθεί νέα έκδοση του θεραπευτικού πρωτοκόλλου, που θα ανανεώνεται με βάση τα διεθνή δεδομένα. Στη συνέχεια, έκανε ειδική μνεία στις νοσηλεύτριες και τους νοσηλευτές, στους τραυματιοφορείς, τις καθαρίστριες, το διοικητικό προσωπικό, για τη μάχη που δίνουν απέναντι στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο, η καρδιοτοξικότητα του νέου ιού φαίνεται πως ισχύει. Η παρουσία της γρίπης και μόνο εξαπλασιάζει την πιθανότητα καρδιακού συμβάντος. Ιατρική ομάδα από την Ελλάδα έχει προτείνει τη κολχικίνη στα πλαίσια ενός πολύ καλά οργανωμένου πρωτοκόλλου. Οι έγκυες δεν φαίνεται να έχουν κάποιο μεγαλύτερο κίνδυνο από τον υπόλοιπο πληθυσμό. Για τις έγκυες συστήνεται ειδική παρακολούθηση και αγωγή αν υπάρξουν επιπλοκές.

Σχετικά με την Ιταλία, ο κ. Τσιόδρας είπε πως είναι σίγουρο ότι όταν αψηφήσουμε τον ιό, αυτός θα μπει στο σπίτι μας. «Πρέπει να είναι σε όλους αντιληπτό ότι όσο ο ιός είναι εδώ, είναι απειλή. Αν για λίγο ηρεμήσεις και χαλαρώσεις, θα σου επιτεθεί με μανία», τόνισε και προειδοποίησε πως οποιαδήποτε χαλάρωση στα μέτρα θα οδηγήσει σε επανάκαμψη του κύματος και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και τήρηση των μέτρων για να μην μας «εκδικηθεί» ο ιός.

Για την Ελλάδα, ο κ. Τσιόδρας είπε: «Σχετικά με την εκτίμηση για διασπορά στην κοινότητα, οι μαθηματικές εκτιμήσεις έχουν αβεβαιότητα. Πιστεύω ότι είμαστε στο καλό σενάριο και όχι στο κακό κατά το οποίο υπάρχει εκθετική αύξηση. Είναι δύσκολο να γίνει εκτίμηση για τη διασπορά στην κοινότητα. Θα γίνουν μελέτες αντισωμάτων αργότερα».




Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram και στο Twitter γιατί με το https://trelogaidouri.blogspot.com/# θα βρεις ό,τι ψάχνεις!
ads
ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: