Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

UEFA: Διετής αποκλεισμός της Σίτι και πρόστιμο 30 εκ. ευρώ

Βαριά καμπάνα «έριξε» στην Μάντσεστερ Σίτι η UEFA. Για παραβάσεις του financial fair play η πρωταθλήτρια Αγγλίας τιμωρήθηκε από την πειθαρχική επιτροπή της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας με διετή αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και πρόστιμο 30 εκ. ευρώ.
Nα σημειωθεί ότι υπήρχε σε εξέλιξη έρευνα για τα οικονομικά των «πολιτών», μέσω e-mail και έγγραφων που είχε αποκαλύψει το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» τον Νοέμβριο του 2018.

Οι «πολίτες» έχουν το δικαίωμα να προσφύγουν στο CAS γι' ανατροπή της απόφασης.

Η επίσημη ανακοίνωση της UEFA:

«Μετά την ακρόαση της 22ας Ιανουαρίου το δικαστικό σώμα του Club Financial Control Body (CFCB), προεδρεύοντος του Πορτογάλου, Κούνια Ροντρίγκες, ενημέρωσε σήμερα την Μάντσεστερ Σίτι για την τελική απόφαση της υπόθεσης, μετά την αναφορά του επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του CFCB.

Το δικαστικό σώμα, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα στοιχεία, διαπίστωσε ότι η Μάντσεστερ Σίτι διέπραξε σοβαρές παραβάσεις των κανονισμών που διέπουν το Financial Fair Play, υπερβαίνοντας τα όρια χρηματοδότησης στους λογαριασμούς της και τον ισοσκελισμό εσόδων-εξόδων (σ.σ. break-even) που παρουσιάστηκαν στην UEFA από το 2012-2016.

Επίσης, το δικαστικό σώμα διαπίστωσε ότι ο αγγλικός σύλλογος αρνήθηκε να συνεργαστεί με την ερευνητική ομάδα του CFCB. Η απόφαση που πάρθηκε, αφορά αποκλεισμό της Σίτι από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις των επόμενων δύο περιόδων (2020/2021 και 2021/2022) και να καταβολή προστίμου 30 εκ. ευρώ.

Η απόφαση είναι εφέσιμη και μπορεί να προσβληθεί στο CAS. Αν η Σίτι ασκήσει το συγκεκριμένο δικαίωμά της, η απόφαση του δικαστικού σώματος δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί μέχρι την κοινοποποίηση της τελεσίδικης απόφασης του ανώτατου αθλητικού διαιτητικού δικαστηρίου της Λωζάνης.»




Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram και στο Twitter γιατί με το https://trelogaidouri.blogspot.com/# θα βρεις ό,τι ψάχνεις!

ads
Adbox 



ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: