Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

Το πρωινό ξύπνημα κατά του καρκίνου

Ο Dr Richmond θα μας κάνει να ξυπνάμε νωρίς! Και αυτό γιατί μετά από ένα πείραμα που έκανε τα τελευταία 8 χρόνια με σκοπό να δει αν ο ύπνος είναι όπλο κατά του καρκίνου, κατέληξε πως ζει καλύτερα όποιος κοιμάται καλά και ξυπνάει νωρίς.
Τρις στις εκατό γυναίκες από εκείνες που πήραν μέρος στην έρευνα και ανήκαν στην κατηγορία «νυχτοπούλια», ανέπτυξαν καρκίνο του μαστού σε βάθος των 8 χρόνων.

 Η κατηγορία αυτή των γυναικών κοιμόταν ημερησίως από 4- 6 ώρες, πέφτοντας στο κρεβάτι μετά τη μία τα ξημερώματα.

Αντιθέτως μόλις μία στις εκατό γυναίκες, από την κατηγορία «πρωινός τύπος» , ανέπτυξε καρκίνο του μαστού, κατά την ίδια χρονική περίοδο. Σε αυτή την κατηγορία οι γυναίκες κοιμόντουσαν τουλάχιστον 8άωρο πέφτοντας για ύπνο πριν τα μεσάνυχτα.

Από το πείραμα του Richmond επιβεβαιώθηκε για ακόμα μία φορά πως ο καλός και ο σωστός ύπνος ( αδιάκοπο 8άωρο με έναρξη πριν τα μεσάνυχτα) είναι σημαντικό για την υγεία καθώς ο οργανισμός «βάζει τα δυνατά του» από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 3 το πρωί. ( ξεκουράζει τα ζωτικά όργανα και αναπλάθει τα κύτταρα)

Επιπρόσθετα το νέο στοιχείο που έρχεται στο επίκεντρο είναι πως το πρωινό ξύπνημα επίσης μπορεί να είναι ευεργετικό καθώς θέτει σε λειτουργία το σώμα, και ότι συνεπάγεται αυτό (έκκριση ορμονών, ενέργεια κλπ) τις ώρες που ο οργανισμός μπορεί να αποδώσει και τα μέγιστα.

Επομένως πρωινό ξύπνημα και καλός ύπνος είναι το απόλυτο προστατευτικό δίχτυ, για καρκίνο του μαστού και όχι μόνο.




ads
ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: