Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022

Κρίση ηλικίας: Αυτή είναι η ηλικία που βιώνουμε τα συμπτώματα της κρίσης

Κρίση ηλικίας: Κάποια στιγμή, κατά τη διάρκεια της ζωής του ένας άνθρωπος, πολύ πιθανόν, θα νιώσει ένα αφόρητο ψυχικό βάρος, κάτι που συνήθως απλοϊκά το περιγράφουμε "μιζέρια".
Μία πρόσφατη έρευνα αποκαλύπτει σε ποια ηλικία, νιώθουμε τη χειρότερη κρίση. Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα που δημοσιεύεται από το National Bureau of Economic Research (NERB), η ηλικία αυτή, στις ανεπτυγμένες χώρες, είναι τα 47,2 έτη.

Οι επιστήμονες διατείνονται ότι αυτή είναι η μέση ηλικία, κατά την οποία αισθανόμαστε λιγότερο ικανοποιημένοι από τη ζωή μας, χωρίς να παίζει ρόλο το πού βρισκόμαστει και σε τι κατάσταση είναι η υγεία μας. Στα λιγότερο ανεπτυγμένα έθνη, η στιγμή αυτή έρχεται λίγο αργότερα, στα 48.2 έτη. Ο Καθηγητής David Blanchflower, καθηγητής οικονομικών στο Dartmouth College, συνέλεξε έναν τεράστιο όγκο δεδομένων και βρήκε την καμπύλη ευτυχίας σε 132 χώρες. Παρότι οι καμπύλες είχαν διαφορές από χώρα σε χώρα, η ουσία ήταν ίδια.

Η κρίση μέσης ηλικίας είναι μια συναισθηματική κρίση ταυτότητας και αυτοπεποίθησης, την οποία μπορούμε να διαχειριστούμε με διάφορους τρόπους μέχρι να περάσουμε τις συμπληγάδες αυτές πέτρες. Η κρίση περιλαμβάνει μια σειρά από συναισθήματα, σκέψεις ή φυσικές αλλαγές, που δείχνουν το είδος του μετασχηματισμού που συμβαίνει. Υπάρχουν κάποια κοινά συμπτώματα, που θα μας βοθήσουν να καταλάβουμε τι μας συμβαίνει.

Αρχίζει έντονη ανησυχία για τα προβλήματα υγείας
Ξεκινούν οι συγκρίσεις του εαυτού μας, με τους φίλους, συναδέλφους ή συγγενείς

Μας καταλαμβάνει μία εμμονή με την απώλεια βάρους και τη διατήρηση της σωματικής μας φόρμας

Βαθμολογούμε τον εαυτό μας αν τα πήγε καλά ή όχι στη ζωή

Δεν αισθανόμαστε καλά με τη δουλειά μας κι ας τα πηγαίνουμε καλά

Βιώνουμε μία απώλεια ταυτότητας

Σκεφτόμαστε περισσότερο τον θάνατο και ποιος ο σκοπός της ζωής

Αγοράζουμε ακριβά -για το πορτοφόλι μας- πραγμάτα χωρίς πολλές σκέψεις

Έχουμε απρόσμενες αλλαγές στη συμπεριφορά μας

Ας εννοήσουμε ότι η κρίση της μέσης ηλικίας, είναι μια προσπάθεια για αναθέρμανση της ζωής, σε μια μεταβατική περίοδο. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο.

Οπότε μην τη φοβόσαστε και συνεχίστε ακάθεκτα.




Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram και στο Twitter γιατί με το https://trelogaidouri.blogspot.com/# θα βρεις ό,τι ψάχνεις!

ads
ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: