Λαχταριστό και εύκολο πιάτο με απλά υλικά.
Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη
Υλικά
Για 4-6 άτομα
50 γραμμάρια τυρί κρέμα
200 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη (μπορούμε να αντικαταστήσουμε την παρμεζάνα με γραβριέρα, φέτα, τυρί τριμμένο)
4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 συσκευασία μακαρόνια παπαρδέλες
1 φύλλο βασιλικόυ για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε την σάλτσα παρμεζάνας τρίβουμε την παρμεζάνα στην λεπτή επιφάνεια του τρίφτη.
Στη συνέχεια ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, το φρεσκοτριμμένο, την τριμμένη παρμεζάνα πιπέρι και το αλάτι και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια εστία μέχρι να γίνουν μια ενιαία σάλτσα και λιώσει η παρμεζάνα.
Αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια για 7 λεπτά και σουρώνουμε.
Περιχύνουμε τα μακαρόνια με την σάλτσα παρμεζάνας και σερβίρουμε με το φύλλο βασιλικού.
0 σχόλια: