Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020

Καταστρέφει τελικά τις βιταμίνες ο φούρνος μικροκυμάτων;

Ένα διαχρονικό διατροφικό ζήτημα βρίσκει επιτέλους επιστημονική απάντηση.
Ο φούρνος μικροκυμάτων χρησιμοποιείται για πάνω από εξήντα χρόνια στην Αμερική, ενώ και στη χώρα μας είναι μια λευκή συσκευή που υπάρχει σε πολλά νοικοκυριά. 

Ένα ερώτημα όμως που εξακολουθεί να απασχολεί, είναι εάν ο φούρνος μικροκυμάτων αλλοιώνει ή μειώνει τα θρεπτικά συστατικά που έχουν τα τρόφιμα, έστω κι αν απλά τον χρησιμοποιούμε για ζέσταμα.

Η απάντηση έρχεται από τον δόκτορα Guy Crosby, καθηγητή διατροφολογίας στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. 

«Το ζέσταμα στο φούρνο μικροκυμάτων καταστρέφει πολύ λιγότερα συστατικά από αυτά που καταστρέφονται κατά το βράσιμο ή το τηγάνισμα», σημειώνει. 

Το μαγείρεμα ή το ζέσταμα μιας τροφής μπορεί να καταστρέφει έτσι κι αλλιώς ένα μέρος από τις βιταμίνες που είναι πιο ευαίσθητες στη θερμότητα, όπως οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β και η C. Υπάρχουν όμως και θρεπτικά συστατικά που όταν ζεσταίνονται αυξάνεται η δύναμή τους, όπως συμβαίνει με το λυκοπένιο, ένα πολύ σημαντικό αντιοξειδωτικό, που υπάρχει στις ντομάτες....






ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: