Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Ντρέπεστε για το σώμα σας στο σεξ; Τι να κάνετε

Το πώς νιώθει κάποιος για το σώμα του παίζει σημαντικό ρόλο στη σεξουαλική του ζωή. Αν νιώθει υπέρβαρος ή για οποιονδήποτε λόγο μη ελκυστικός, τότε ίσως βιώνει κατά τη διάρκεια της επαφής επίμονες σκέψεις που εμποδίζουν την ευχαρίστηση, τη διέγερση και τον οργασμό.
Μελέτες σε γυναίκες και άνδρες έχουν δείξει πως όταν κάποιος νιώθει δυσαρεστημένος με τη γενική εικόνα ή με συγκεκριμένα σημεία του σώματός του (συνήθως αυτά είναι το μέγεθος του πέους ή του στήθους), συχνά εστιάζει την προσοχή του στις σχετικές σκέψεις αντί για τα σεξουαλικά ερεθίσματα, με αποτέλεσμα να παρεμποδίζεται η σεξουαλική λειτουργία.
Εξίσου επιζήμιος είναι και ο φόβος ότι και ο ερωτικός σύντροφος κρίνει αρνητικά τις ατέλειες στο σώμα (π.χ. «μάλλον νομίζει ότι το στήθος μου είναι πολύ μικρό») με συνέπεια όχι μόνο να δυσχεραίνεται η εστίαση της προσοχής στη σεξουαλική επαφή, αλλά και να μειώνεται γενικότερα η σεξουαλική αυτοπεποίθηση.

Για να πάψει η αυτοεικόνα να είναι εμπόδιο στο σεξ, μπορείτε να δοκιμάσετε τα εξής:

* Κατά τη διάρκεια της επαφής, μην προσπαθείτε να διώχνετε από το μυαλό σας τις επικριτικές σκέψεις για το σώμα σας. Ανεχθείτε την παρουσία τους και προσπαθήστε να κατευθύνετε την προσοχή σας στα σεξουαλικά ερεθίσματα.

* Αν νιώθετε πιο άνετα με πολύ χαμηλό φωτισμό ή με καλυμμένα κάποια σημεία του σώματός σας, ξεκινήστε την ερωτική δραστηριότητα υπό αυτές τις συνθήκες και σταδιακά, καθώς θα αυξάνεται η διέγερση και η εξοικείωση με τον/τη σύντροφο, απομακρύνετε αυτά τα εμπόδια. Μπορεί αρχικά να αισθανθείτε δυσφορία, αλλά σταδιακά θα υποχωρήσει.

* Να θυμάστε ότι οι περισσότεροι άνδρες αναφέρουν πως είναι ικανοποιημένοι από το στήθος της συντρόφου τους και οι περισσότερες γυναίκες ικανοποιημένες από το μέγεθος του πέους του συντρόφου τους. Επομένως, αναρωτηθείτε μήπως ανησυχείτε για τη σεξουαλική εικόνα του σώματός σας χωρίς να υπάρχει αντικειμενικός λόγος.
Γράφει η Εύη Κυράνα ψυχολόγος υγείας, ειδικευμένη σε θέματα σχέσεων και σεξουαλικών δυσλειτουργιών, επιστημονική συνεργάτης του Κέντρου Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.




ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: