Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023

Μήπως νιώθεις συνέχεια κουρασμένος;

Τις περισσότερες φορές, ακόμα και μίας ήπιας μορφή κούραση μπορεί να μας εξαντλήσει σε βάθος χρόνου, προκαλώντας διάφορες παθήσεις. Οι αιτίες αυτής της κόπωσης μπορεί να είναι πολλές και μόνο μια επίσκεψη στον γιατρό θα σου δώσει απαντήσεις.
Οι κυριότεροι λόγοι που αισθάνεσαι κουρασμένος είναι:

- Ο τρόπος ζωής: Αν κοιμάσαι αρκετά, αν τρέφεσαι σωστά, αν πίνεις πολύ νερό, ακόμα και αν γυμνάζεσαι είναι μερικά από αυτά που σε κάνουν να αισθάνεσαι κούραση. Επανεξέτασε τις ανάγκες του σώματος σου και φρόντισε να κοιμάσαι 6-8 ώρες ημερησίως, να έχεις μια ισορροπημένη διατροφή καταναλώνοντας αρκετά φρούτα και λαχανικά και φυσικά πολύ νερό και το ιδανικό θα είναι να εντάξεις στο πρόγραμμα σου λίγη άσκηση.

- Αναιμία: Είναι μια διαταραχή που δεν επιτρέπει στο αίμα, να κυκλοφορεί οξυγόνο στο σώμα. Μπορεί να έχεις ζαλάδα, κούραση, ακόμα και δυσκολία συγκέντρωσης ή έλλειψη διαύγειας. Μια απλή εξέταση αίματος θα σου δώσει απαντήσεις και συμβουλές από τον γιατρό σου.

- Διαβήτης: Είναι πολύ κοινό σύμπτωμα του διαβήτη η κούραση. Αν προσθέσεις δίψα και πολυουρία στα συμπτώματα είναι μεγαλύτερες οι πιθανότητες να έχεις από διαβήτη. Και πάλι την απάντηση θα την έχεις με μια αιματολογική εξέταση και επίσκεψη στον γιατρό σου.

- Διαταραχές θυροειδούς: Η δυσλειτουργία του θυροειδούς μπορεί να εμφανιστεί με πολλές μορφές και με έναν ορμονικό έλεγχο μπορείς να το ελέγξεις. Ο ενδοκρινολόγος σου θα σου προτείνει λύσεις αντιμετώπισης.

- Άπνοια όταν κοιμάσαι: Μπορεί να κοιμάσαι, αλλά το σώμα σου στην πραγματικότητα δεν ξεκουράζεται. Υπάρχουν μέθοδοι εντοπισμού και αντιμετώπισης της άπνοιας.

- Καρδιακά προβλήματα: Όταν η καρδιά δεν λειτουργεί σωστά, το σώμα κουράζεται. Αν η έντονη κόπωση δεν αποδίδεται σε άλλες αιτίες, μια επίσκεψη σε καρδιολόγο μπορεί να δώσει απαντήσεις και λύσεις.

- Κατάθλιψη: Όταν πάσχεις από κατάθλιψη, απορρυθμίζεται το βιολογικό σου ρολόι και πρώτος που επηρεάζεται είναι ο ύπνος. Δεν έχεις την απαιτούμενη ενέργεια για να κάνεις οτιδήποτε και νιώθεις συνεχώς κουρασμένος. Πάλι ο γιατρός θα δώσει μέσω της κατάλληλης θεραπείας την λύση.





ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: