Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023

Τρόποι αποφόρτισης έπειτα από μια δύσκολη μέρα

Οι ρυθμοί της καθημερινότητας είναι εξαντλητικοί και η κούραση συσσωρεύεται στον οργανισμό μας μέρα με τη μέρα. Γι’αυτό, συγκεντρώσαμε ορισμένα tips που θα αποφορτίσουν το σώμα και το πνεύμα μας μετά από μια δύσκολη μέρα
Μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά, θα έπρεπε να επιστρέφετε σπίτι για να χαλαρώσετε - και όχι να στρεσαριστείτε ακόμα περισσότερο!

Αποτελεί κοινό φαινόμενο κάποιοι άνθρωποι να νιώθουν ότι δεν ξεκουράζονται, επειδή δεν γνωρίζουν πώς να δημιουργήσουν μια θετική ατμόσφαιρα στο σπίτι.

4 tips για να δημιουργήσετε μια χαλαρή ατμόσφαιρα στον χώρο σας

Ξεφορτωθείτε το χάος της διακόσμησης 
Τα πολλά στοιβαγμένα πράγματα έχουν συνδεθεί με αυξημένο στρες και έλλειψη συγκέντρωσης. Ξεκινήστε με το να ξεφορτωθείτε διακοσμητικά άχρηστα αντικείμενα που περισσεύουν και περιορίστε τον αριθμό τους και τις αγορές σας από αυτά.

Ξεφορτωθείτε τα πολύ ογκώδη έπιπλα Περισσότερος χώρος στο σπίτι σημαίνει λιγότερο στρες για σας. Δεν έχετε ανάγκη να κρατάτε έναν μεγάλο καναπέ ή τέσσερις καρέκλες αν ζείτε μόνοι.

Μειώστε τον φωτισμό. 
Γνωρίζατε ότι ο υπερβολικά έντονος φωτισμός μπορεί να είναι στρεσογόνος; Φωτίστε μόνο τα πράγματα που χρειάζεστε να φωτιστούν- το τραπέζι του δείπνου ή το καθιστικό, για παράδειγμα.

Ξεφορτωθείτε τα πλαστικά και αντικαταστήστε τα με φυσικά υλικά 
Ήρθε η στιγμή να ξεφορτωθείτε τα πλαστικά και να κάνετε χρήση των φυσικών υλικών. Το πλαστικό χαλάει και διαβρώνεται εύκολα και τις περισσότερες φορές καταλήγει να χειροτερεύει το χάος στο σπίτι σας. Προτιμήστε τα φυσικά, οικεία υλικά όπως το ξύλο, το μέταλλο και ο πηλός.

3 συμβουλές για χαλάρωση του οργανισμού

Κάντε βαθιές εισπνοές βοηθώντας τον οργανισμό σας να χαλαρώσει 
Αν αφιερώνετε λίγα λεπτά κάθε βράδυ για να κάνετε βαθιές εισπνοές, το σώμα ηρεμεί, οι χτύποι της καρδιάς ομαλοποιούνται και ο οργανισμός τροφοδοτείται με οξυγόνο καλύτερα.

Κάντε ένα χαλαρωτικό μπάνιο 
Ένα χαλαρωτικό μπάνιο το βράδυ μετά τους έντονους ρυθμούς της ημέρας είναι ό,τι πρέπει για να χαλαρώσετε και να «αδειάσετε» σώμα και πνεύμα. Ιδανικά, γεμίστε την μπανιέρα με αιθέρια έλαια τα οποία, με τις μοναδικές ιαματικές τους ιδιότητες, θα αναζωογονήσουν και θα ξεκουράσουν το σώμα σας.

Ακούστε την αγαπημένη σας μουσική 
Πολλές έρευνες έχουν δείξει πως η μουσική μπορεί να ηρεμήσει το σώμα και το πνεύμα απελευθερώνοντας βιοχημικές ουσίες που έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν και να ελέγξουν το στρες.

Προετοιμαστείτε για τον ύπνο
Ο ύπνος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στα επίπεδα αντοχής του οργανισμού αλλά και της συνολικής υγείας του ανθρώπου. Γι’αυτό οφείλουμε να χαρίζουμε στον εαυτό μας έναν ποιοτικό και ξεκούραστο ύπνο.

Φροντίστε να έχετε φάει το βραδινό σας 2-3 ώρες πριν πέσετε στο κρεβάτι
 Όταν ο οργανισμός βρίσκεται σε διαδικασία πέψης, δεν μπορεί να ξεκουραστεί πραγματικά. Γι’ αυτό είναι καλό να έχετε ήδη χωνέψει όταν πάτε για ύπνο. Επίσης, αν ξαπλώσετε με γεμάτο στομάχι, είναι πιθανό να εμφανίσετε συμπτώματα δύσπνοιας.

Αερίστε επαρκώς τον χώρο που κοιμόσαστε 
Φροντίστε ο αέρας να έχει ανανεωθεί και η θερμοκρασία να βρίσκεται σε κανονικά επίπεδα (ούτε πολύ χαμηλή ούτε πολύ υψηλή). Αυτό βοηθά στην καλύτερη οξυγόνωση του οργανισμού με αποτέλεσμα έναν ξεκούραστο και χωρίς διακοπές ύπνο.

Κλείστε το κινητό και διαβάστε ένα βιβλίο 
Πολλοί συνηθίζουν να ξαπλώνουν παρέα με το κινητό ή το tablet τους για να τους πάρει ο ύπνος. Το γεγονός αυτό έχει στην ουσία τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θέλουμε, αφού το φως των συσκευών κρατάει σε εγρήγορση τον οργανισμό και δεν τον αφήνει να χαλαρώσει πραγματικά. Η ανάγνωση ενός βιβλίου, από την άλλη, μπορεί να βοηθήσει τον οργανισμό να αποφορτιστεί και ηρεμήσει. Πολλοί γιατροί που ειδικεύονται σε ζητήματα ύπνου συστήνουν την εγκαθίδρυση μιας ρουτίνας διαβάσματος πριν τον ύπνο κάθε βράδυ, η οποία καθαρίζει και αποσυμπιέζει τον νου μας, προετοιμάζοντάς μας για έναν χαλαρό ύπνο χωρίς ένταση και έγνοιες.


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram και στο Twitter γιατί με το https://trelogaidouri.blogspot.com/# θα βρεις ό,τι ψάχνεις!

ads
Adbox 



ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: