Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

Πόση διάρκεια περπατήματος μειώνει κατά 41% τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου

Οι ηλικιωμένες γυναίκες που περπατούν μια φορά την εβδομάδα τουλάχιστον θα μπορούσαν ενδεχομένως να μειώσουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου τους κατά 70%, σύμφωνα με νέα μελέτη του Harvard T.H. Chan Σχολή Δημόσιας Υγείας και Νοσοκομείο Brigham και Γυναικών.
Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι οι ελαφριές δραστηριότητες, όπως οι οικιακές εργασίες ή η αγορά παραθύρων, δεν επηρέασαν τη μακροζωία.

Η νέα μελέτη είναι από τις πρώτες που παρακολουθούν άμεσα τη φυσική δραστηριότητα χρησιμοποιώντας μια συσκευή που ονομάζεται τριοξονικό επιταχυνσιόμετρο.

Η μελέτη εξέτασε περίπου 17.000 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας 72 ετών που φορούσαν τη συσκευή παρακολούθησης για τουλάχιστον 10 ώρες την ημέρα για τέσσερις ημέρες. Παρακολουθώντας την υγεία των γυναικών από το 2011 έως το 2015, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μέχρι το τέλος της μελέτης η πιο μετριοπαθείς έως έντονη σωματική δραστηριότητα, όπως το γρήγορο περπάτημα, συνδέθηκε με 60% -70% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου μεταξύ των πιο δραστικών γυναικών, σε σύγκριση με όσοι ήταν λιγότερο ενεργοί.

Διαπιστώθηκε επίσης ότι όσες έκαναν τα λιγότερα βήματα μέσα ή έξω από το σπίτι τους, κατά μέσο όρο 2.700 τη μέρα, είχαν τον μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου. Όσες έκαναν κατά μέσο όρο 4.400 βήματα τη μέρα (ισοδυναμούν με περίπου 3,2 χιλιόμετρα), είχαν 41% μικρότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου σε σχέση με τις προηγούμενες λιγότερο κινητικές γυναίκες. Ο κίνδυνος σταμάτησε να μειώνεται μετά τα 7.500 βήματα περίπου.


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram και στο Twitter γιατί με το https://trelogaidouri.blogspot.com/# θα βρεις ό,τι ψάχνεις!

ads
ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: