Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

Καραμελωμένες πατάτες φούρνου με μουστάδρα και μέλι που λιώνουν στο στόμα

Μερικές φορές είναι δύσκολο να ψήσουμε συνοδευτικές πατάτες μαζί με το κρέας που βάζουμε στο φούρνο...
...άλλοτε γιατί η μαγειρική διαδικασία του κρέατος είναι διαφορετική, άλλοτε γιατί τις Κυριακές που μαζευόμαστε όλη η οικογένεια στο τραπέζι το ταψί δε μας φτάνει να στριμωχτούν όλα… Τότε λοιπόν κι εμείς τις ψήνουμε ξεχωριστά. Μάλιστα για να γίνουν ένα πεντανόστιμο συνοδευτικό τις καραμελώνουμε, ενώ το άρωμα της μουστάρδας δίνει την πικάντικη νότα που χρειάζονται οι πατάτες μας για να λιώνουν κυριολεκτικά στο στόμα


Κύριο Συστατικό : πατάτες, Μουστάρδα με μέλι

Χρόνος Προετοιμασίας: 5 Λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 45-50 Λεπτά

Τρόπος Μαγειρέματος : φούρνος

Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολο

Μερίδες : 4-5 άτομα



Υλικά



1,5 κιλό πατάτες mini

3 κ.γ. Μουστάρδα με μέλι

40 ml ελαιόλαδο

1 ποτήρι ξηρό λευκό κρασί (100 ml)

1 κ.γ. ζωμό λαχανικών σε σκόνη διαλυμένο σε ½ κούπα νερό

2 κ.σ. ζάχαρη καστανή

Χυμός 1 λεμονιού

1 πρέζα ρίγανη, μερικά κλωνάρια θυμάρι φρέσκο

Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση



Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο. Καθαρίζουμε με τον αποφλοιωτή (peeler) τις μικρές πατάτες έτσι ώστε να μη χάσουμε πολύ από τη σάρκα τους. Στο multi χτυπάμε τη μουστάρδα με το ελαιόλαδο, το κρασί, το ζωμό, τη ζάχαρη και το λεμόνι, αρκετά μέχρι να έχουμε ένα μείγμα ομοιογενές.

Στρώνουμε τις πατάτες σε ένα ταψί σε μέγεθος όπου οι πατάτες να μην είναι η μια πάνω στην άλλη και τις περιχύνουμε με το μείγμα που δημιουργήσαμε στο Multi.

Πασπαλίζουμε τις πατάτες με τη ρίγανη και το θυμάρι, με αλάτι και πιπέρι.

Τοποθετούμε στο φούρνο και ψήνουμε για 45-50 λεπτά. Όταν τις τρυπάμε με το πιρούνι εύκολα είναι έτοιμες.







ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: