Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024

Ποιό είναι το σωστό λούσιμο ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σου;

Το ήξερες ότι το λούσιμο των μαλλιών πρέπει να διαφέρει ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σου; Και όμως! Τα ξηρά και σγουρά μαλλιά δεν λούζονται με τον ίδιο τρόπο που θα λούσεις τα λιπαρά και ίσια μαλλιά! Διάβασε παρακάτω οδηγίες για το τέλειο λούσιμο ώστε να κάνεις τα μαλλιά σου να λάμπουν, σε όποιον τύπο κι αν ανήκεις!
Λιπαρά και ίσια μαλλιά

Τα λιπαρά μαλλιά δεν χρειάζονται πολύ μασάζ στο λούσιμο! Μην νομίζετε ότι όταν τρίβετε πολύ καλά τις ρίζες θα μειώσετε τη λιπαρότητα, αντιθέτως ενεργοποιείτε τους σμηγματογόνους αδένες οι οποίοι θα εκκρίνουν μετά περισσότερη λιπαρή ουσία! Τα λιπαρά μαλλιά χρειάζονται συχνό λούσιμο (τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα) με απαλές κυκλικές κινήσεις, με ένα διάφανο και όχι κρεμώδες σαμπουάν. Το καλύτερο είναι να λούζετε τα μαλλιά σας νωρίς το πρωί, γιατί οι σμηγματογόνοι αδένες είναι ιδιαίτερα ενεργοί το βράδυ. Να λούζεστε μόνο με χλιαρό νερό, γιατί το καυτό νερό ενεργοποιεί την παραγωγή σμήγματος. Δοκιμάστε το τελευταίο ξέβγαλμα όταν λούζεστε να το κάνετε με εντελώς κρύο νερό (αν αντέχετε!) ένα τρικ που κλείνει τους πόρους και βοηθά σημαντικά στην καταπολέμηση της λιπαρότητας. Περιστασιακά μπορείτε να απομακρύνεται την υπερβολική λιπαρότητα (σμήγμα) από τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας χρησιμοποιώντας ένα σετ θεραπευτικών προϊόντων με άργιλο που θα βρείτε στα φαρμακεία. Ο άργιλος απορροφά και δεσμεύει μεγάλες ποσότητες λιπαρών ουσιών και γι’ αυτό, είναι ιδανικός για την καταπολέμηση των λιπαρών μαλλιών. Τέλος, αν οι άκρες σας νιώθετε ότι είναι ξηρές χρησιμοποιήστε κοντίσιονερ ή μάσκα, αλλά μόνο στο κάτω μέρος και όχι στη ρίζα.

Xtra tips!!!

Να μην χρησιμοποιείτε συχνά το πιστολάκι και να αποφεύγετε να κάνετε σφιχτές πλεξούδες και να φοράτε σφιχτά αξεσουάρ ή καπέλα, όλα αυτά επιβαρύνουν την κατάσταση αφού δεν αφήνουν τα μαλλιά να αερίζονται σωστά!

Ξηρά και σγουρά μαλλιά

Τα ξηρά μαλλιά δεν θέλουν συχνό λούσιμο, γιατί επιδεινώνεται η ξηρότητα. 2 φορές την εβδομάδα είναι υπεραρκετές, ειδικά το χειμώνα. Κάντε ελαφρύ μασάζ την ώρα που λούζεστε, ξεκινώντας από το κέντρο του κεφαλιού και όχι από το μπροστινό μέρος. Με κυκλικές κινήσεις, που θα ξεκινούν από τη βάση προς τα πάνω (έτσι γίνεται καλύτερη αιμάτωση που συντελεί στην τόνωση της τρίχας), κάντε ελαφρύ μασάζ μέχρι να δημιουργηθεί άφθονος αφρός. Προτιμήστε ένα κρεμώδες σαμπουάν ειδικό για ξηρά μαλλιά ή μαλλιά με μπούκλες και χρησιμοποιήστε πάντα μάσκα ή κοντίσιονερ στο τέλος του λουσίματος. Ένα καλό trick για τα ξηρά και σγουρά μαλλιά είναι να τα χτενίζετε με μια χτένα με αραιά δόντια αφού έχετε απλώσει πρώτα το conditioner κι έπειτα να ξεπλένετε. Στύβετε πάντα καλά τα μαλλιά σας στην μπανιέρα και μην τα τρίβετε με την πετσέτα. Τα τυλίγετε απαλά και περιμένετε 5 – 10 λεπτάκια. Μην τα ξαναχτενίσετε και αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά (όποτε αυτό είναι εφικτό). Έτσι, δεν θα έχετε τον φόβο να φριζάρουν οι μπούκλες!

Σπαστά και κανονικά μαλλιά

Τα σπαστά μαλλιά χρειάζονται λούσιμο με πλούσιο αφρό και προτιμήστε ένα σαμπουάν λάμψης. Ξεπλύνετε καλά και απλώστε conditioner ή μάσκα. Χτενίστε τα μαλλιά σας με μια χτένα με αραιά δόντια και ξεπλύνετε τα με άφθονο νερό. Έπειτα απλώστε σε όλο το μήκος τους σιλικόνη ή κάποιο λαδάκι για λάμψη και χτενίστε και πάλι με μια χτένα με αραιά δόντια. Και στην περίπτωση των σπαστών μαλλιών το φυσικό στέγνωμα βοηθά πολύ στο να αποφευχθεί το φριζάρισμα και να φαίνονται τα μαλλιά σας πιο υγιή και λαμπερά!





ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ


SHARE THIS

0 σχόλια: