Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

Η λέξη η οποία σε βοηθά να είσαι πιο πειστική όταν ζητάς μια χάρη!

Το να ζητάς χάρες από τους άλλους μπορεί να γίνει αρκετά άβολο! Κανείς, όμως, δεν αρνείται ότι είναι ένα προσόν για όποιον τα καταφέρνει καλά, ακόμα και αν είναι ικανός να κάνει τα πάντα μόνος! Υπάρχει, λοιπόν, μια λέξη η οποία μπορεί να βοηθήσει τον καθένα να πείσει τον συνομιλητή του για κάτι!


Αν το μυαλό σας πηγαίνει στο «παρακαλώ» δεν βρίσκεται σε καλό δρόμο! Έτσι, την επόμενη φορά που θα θελήσεις να ζητήσεις μια χάρη από κάποιον προσπάθησε να χρησιμοποιήσεις το «διατεθειμένος» ή «πρόθυμος»!

H ψυχολόγος Elizabeth Stokoe, καθηγήτρια κοινωνιολογίας στο πανεπιστήμιο Loughborough του Ηνωμένου Βασιλείου, μέσα από την έρευνά της ανακάλυψε ότι το να χρησιμοποιεί κανείς αυτή την λέξη μετατρέπει αυτομάτως την επιθυμία σας από απαίτηση για γρήγορη πράξη σε ερεώτηση για το τι μπορεί εκείνος που του απευθύνεστε να κάνει!

Για παράδειγμα, την επόμενη φορά που θα θέλετε ο σύντροφός να βγάλει τα σκουπίδια από το σπίτι προτιμήστε να του πείτε «Είσαι πρόθυμος να βγάλεις τα σκουπίδια;» και όχι «Μπορείς να βγάλεις τα σκουπίδια». Αλλάζοντας μια μόνο λέξη στην αρχική σας ερώτηση μπορείτε να αλλάξετε και το αποτέλεσμα! Να προσθέσουμε, μάλιστα, ότι η συγκεκριμένη τακτική δουλεύει εξίσου καλά όταν έχει ήδη υπάρξει μια άρνηση!





Adbox 





ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: