Αν είσαι λάτρης των ζυμαρικών (αλλά ακόμα και αν δεν είσαι), αυτή την αυθεντική ιταλική συνταγή για pasta θα την αγαπήσεις, όχι μόνο επειδή το αποτέλεσμα είναι ένα φεστιβάλ γεύσεων και μυρωδιών, αλλά και γιατί χρειάζεσαι μόλις 20 λεπτά για να τη φτιάξεις.
Το όνομά της είναι "cacio e pepe" και δεν χρειάζεσαι παρά 6 υλικά για να δημιουργήσεις μία από τις πιο εύγευστες μακαρονάδες που έφαγες ποτέ.
Η συνταγή αφορά σε 4 μερίδες, οπότε πάρε χαρτί και μολύβι και ξεκίνα.
Υλικά
Ένα πακέτο 500g σπαγγέτι
4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Τριμμένο pecorino
λίγο αλάτι, για έξτρα γεύση
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για έξτρα γεύση και αυτό (ως γαρνιτούρα στο σερβίρισμα)
Εκτέλεση
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, βάζεις νερό και αλάτι και το τοποθετείς στη φωτιά. Προσθέτεις τα ζυμαρικά και τα βράζεις μέχρι να γίνουν al dente, δηλαδή περίπου 8-10' (εξαρτάται ο χρόνος από το κάθε ζυμαρικό, δες τις οδηγίες στη συσκευασία).
Όσο τα ζυμαρικά βράζουν, πολτοποίησε το βούτυρο με το ελαιόλαδο και το τυρί σ' ένα μπολ ώστε να σχηματίσουν μία αλοιφή.
Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, σούρωσέ τα, φυλάσσοντας μισό φλιτζάνι από το νερό τους. Πρόσθεσε τα ζυμαρικά στο μπολ με την αλοιφή από το βούτυρο, το λάδι και το τυρί και ανακάτεψε καλά μέχρι να απλωθεί σε όλα τα ζυμαρικά η αλοιφή. Να προσθέτεις το νερό που κράτησες όταν χρειάζεται ώστε να γίνει πιο ρευστή η σάλτσα που θα δημιουργηθεί.
Μοίρασε τα ζυμαρικά στα πιάτα και ρίξε από πάνω λίγο έξτρα αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Έτοιμο να το γευτείς!
0 σχόλια: