Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

ΑΕΚ - ΝΠΣ Βόλος 3-2

Στις νίκες επέστρεψε η ΑΕΚ, μία εβδομάδα πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, καθώς κατάφερε να επικρατήσει την Κυριακή με ανατροπή 3-2 του Βόλου στη Ριζούπολη, για την 7η αγωνιστική της Super League.
Η «Ένωση» αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, με το μαγικό τακουνάκι του Τόρες στο 24ο λεπτό, χάρη σε ένα γκολ του Λιβάγια (31') και δύο του Μάνταλου (74' πεν., 78') γύρισε το παιχνίδι και κατέκτησε το «τρίποντο», παρά το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 83' με τον Δημόπουλο.

Με αυτή τη νίκη ο «δικέφαλος» έφτασε τους 14 βαθμούς και είναι στο -5 από την κορυφή, την ώρα που οι νεοφώτιστοι στη Super League έμειναν στους 9 πόντους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα του Φεράντο αγωνίστηκε σε ολόκληρο το β' ημίχρονο με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του Μουνίθ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

TΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η ομάδα του Κωστένογλου προσπάθησε να επιβάλει από νωρίς τον ρυθμό της, περιορίζοντας σε παθητικό ρόλο τους φιλοξενούμενους.

Στο 16ο λεπτό η Ένωση είχε δοκάρι, όταν ο Χουλτ επιχείρησε σέντρα, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στο πάνω μέρος του δοκαριού του Βόλου, ο οποίος κόντρα στη ροή του ματς προηγήθηκε στο 24'.

Ο Γέντρισεκ που είχε τραβηχτεί δεξιά έβγαλε την μπαλιά στην περιοχή, ο Τσιγκρίνσκι δεν κατάφερε να ανακόψει τον Τόρες κι αυτός με ένα υπέροχο τακουνάκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τσιντώτα, παγώνοντας την «κιτρινόμαυρη» Ριζούπολη.

Παρά τη ψυχρολουσία του 0-1 οι παίκτες του Κωστένογλου αντέδρασαν και στο 31ο λεπτό ο Λιβάγια ισοφάρισε με ωραίο τελείωμα, ενώ εννέα λεπτά αργότερα ο Κροάτης πέτυχε και δεύτερο γκολ, ωστόσο ακυρώθηκε για οφσάιντ, αν και ο σκόρερ δεν φαίνεται να είναι εκτεθειμένος.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες στο ματς, καθώς ο Μουνίθ έκανε ένα σκληρό και επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Μάνταλο, και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα από τον Ζαχαριάδη, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες σε ολόκληρο το β' μέρους.

Έχοντας την αριθμητική υπεροχή πλέον η Ένωση πίεσε τον Βόλο στο β' ημίχρονο και αφού ο Ολιβέιρα στο 59' και ο Λιβάγια στο 66' απέτυχαν να νικήσουν τον Γκαραβέλη, εν τέλει έφτασαν στην ισοφάριση από την άσπρη βούλα.

Ο τερματοφύλακας του Βόλου ανέτρεψε τον Ολιβέρα και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ, με τον Μάνταλο να ευστοχεί από τα 11 βήματα δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του.

Τέσσερα λεπτά αργότερα μάλιστα μετά από ωραία εναλλαγή της μπάλας από τους Λιβάγια και Ολιβέιρα, ο Πορτογάλος έβγαλε φάτσα με τον Γκαραβέλη τον Μάνταλο, ο οποίος πλάσαρε ιδανικά, κάνοντας το 3-1.

Στο 83' ο Βόλος μείωσε σε 3-2 με τον Δημόπουλο, ο οποίος, μετά το φάουλ που εκτέλεσε, είδε την μπάλα να κοντράρει και να αλλάζει πορεία, καταλήγοντας στα δίχτυα του Τσιντώτα.

Στις καθυστερήσεις ο Λιβάγια σούταρε, η μπάλα έφυγε από τα χέρια του γκολκίπερ του Βόλου και την μπλόκαρε σε δεύτερο χρόνο, με τον επόπτη να κρίνει ότι δεν είχε περάσει ολόκληρη τη γραμμή, σε μία ομολογουμένως δύσκολη φάση.

Κίτρινες: Λιβάγια, Σιμόες – Τόρες, Διαμαντής, Μαξ, Τσοκάνης

Κόκκινες: Μουνίθ (45+2΄)

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Μπακάκης, Οικονόμου (72΄ Παουλίνιο), Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σιμόες, Γαλανόπουλος (46΄ Γιακουμάκης), Λιβάγια, Βέρντε (76΄ Κρίστιτσιτς), Μάνταλος, Ολιβέιρα.

ΒΟΛΟΣ: Γκαραβέλης, Λύρατζης, Διαμαντής, Δημόπουλος, Φεράρι, Τσοκάνης, Αουγκούστο Μαξ (84΄ Ηλιόπουλος), Τόρες (83΄ Γιαχιά), Ζοάο, Μουνίθ, Γέντρισεκ (79΄ Μαντζής).




Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram και στο Twitter γιατί με το https://trelogaidouri.blogspot.com/# θα βρεις ό,τι ψάχνεις!

ads
ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: