Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Εννέα φαγητά που πιθανόν προφέρετε λάθος

Είτε βρίσκεστε σε εστιατόριο, είτε στο εξωτερικό, είτε απλώς σε μια κουβέντα γαστρονομικής φύσης, πρέπει να ξέρετε όχι απλώς για τι μιλάτε, αλλά να το προφέρετε και σωστά, είτε προέρχεται από τη γαλλική ή από οποιαδήποτε άλλη κουζίνα στον κόσμο.
Poké

Αυτό το trendy πιάτο προέρχεται από τη χαβανέζικη κουζίνα, είναι ωμό, σερβίρεται σαν ορεκτικό και κάνει θραύση σε Νέα Υόρκη και Λος Άντζελες. Παραδοσιακά αναφέρεται σε οποιοδήποτε ωμό ψάρι, συνήθως τόνο, που έχει κοπεί σε μικρούς κύβους και προφέρεται «ποκέ», όχι «ποκί».

Coq au vin

Ο διάσημος κόκορας κρασάτος προφέρεται «κοκ ο βαν» και αποτελεί κλασική γαλλική συνταγή για μαγειρευτό κόκορα ή κοτόπουλο, με κόκκινο κρασί και διάφορα αρωματικά και καρυκεύματα.

Pho

Η βιετναμέζικη αυτή σούπα με νουντλς στο εξωτερικό δεν προφέρεται ακριβώς «φο», αλλά ανάμεσα σε φο και φα.

Gnocchi

Αυτά τα ιταλικά ντάμπλινγκ πατάτας προφέρονται «νιόκι», αλλά η ιταλική γραφή τους μπερδεύει πολλούς. Δοκιμάστε νιόκι κολοκύθας, αλλά και νιόκι γλυκοπατάτας για να τα απολαύσετε.

Açai

Εδώ μπορεί να μην πρόκειται για πιάτο κάποιας κουζίνας, αλλά για ένα διάσημο superfood, το οποίο, όμως, πολλοί δεν ξέρουν πώς να προφέρουν. Η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα έχει επικρατήσει ως «ακάι», αλλά η πραγματική του ονομασία είναι «ασάι».

Caprese

Ντομάτα, μοτσαρέλα και βασιλικός είναι τα συστατικά του και μπορείτε να το βρείτε από σαλάτες, μέχρι πιάτα με κοτόπουλο και σάντουιτς. Αρκεί να το ζητήσετε σωστά: καπρέζε.

Prosciutto

Ένα σάντουιτς με φρέσκια μοτσαρέλα, ντομάτα και λίγο prosciutto είναι μια γνήσια ιταλική νοστιμιά που κάνει τους πάντες να το λιγουρεύονται. Η σωστή ονομασία του είναι «προσούτο» και μπορείτε θα το βρείτε συχνά σε πίτσα ή σε σαλάτες ιταλικής κουζίνας.

Filet Mignon

Άλλος ένας γαλλικός όρος για το μικρό μοσχαρίσιο φιλέτο που συνήθως ψήνεται στη σχάρα ή τηγανίζεται και ονομάζεται «φιλέ μινιόν».

Banh mi

Το βιετναμέζικο σάντουιτς που αποτελεί διάσημο street food και φτιάχνεται με γαλλική μπαγκέτα ονομάζεται «μπαν μι» και στη γέμισή του περιέχει χοιρινό συκώτι πατέ ή λουκάνικο, καρότο, ραπανάκι, αγγούρι, μαγιονέζα και τσίλι. Στην πραγματικότητα, βέβαια, “banh mi” είναι βιετναμέζικος όρος για όλα τα είδη ψωμιού.






ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: