Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

Χοιρινές μπριζόλες με πιπεριές Φλωρίνης

Μέχρι και εσύ μια μπριζόλα ξέρεις να την φτιάχνεις. Τώρα αντί να την πετάξεις στον φούρνο κάνε κάτι εναλλακτικό για να της κάνεις το τραπέζι!
Υλικά:

1 κιλό χοιρινές μπριζόλες κόντρα, χωρίς κόκαλο
4 μέτριες πιπεριές Φλωρίνης
1/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουτ. σούπας ρίγανη
1 φρέσκια ή ξερή καυτερή πιπεριά
2 ντομάτες, πολτοποιημένες
1/4 φλιτζ. τσαγιού ξίδι βαλσαμικό
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

1) Καθαρίζουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Ζεσταίνουμε σε πολύ δυνατή φωτιά μια ρηχή κατσαρόλα, χωρίς λάδι αρχικα και ροδίζουμε τις λωρίδες από το κρέας για 2 λεπτά. Γυρίζουμε τις λωρίδες και τις ροδίζουμε για άλλα 2 λεπτά από την άλλη πλευρά. Ρίχνουμε τις πιπεριές, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε το ξίδι, το ελαιόλαδο και το σκόρδο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά αρκετά και σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν κάπως οι πιπεριές, ανακατεύοντας τακτικά.

2) Προσθέτουμε τη ρίγανη ή το θυμάρι, αλάτι, την καυτερή πιπεριά και τις ντομάτες. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 10 - 15 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αν αρχίσουν να λιγοστεύουν τα υγρά, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.

3) Μοιράζουμε το κρέας με τη σάλτσα στα πιάτα και συνοδεύουμε με ένα απλό πιλάφι.







ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: