Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

LinkedIn: Γιατί οι γυναίκες έχουν περισσότερες πιθανότητες να προσληφθούν;

Μία νέα έρευνα σχετικά με το φύλο στην αγορά εργασίας.
Τα αποτελέσματα της νέας έρευνας του LinkedIn σχετικά με το φύλο στην αγορά εργασίας αποκαλύπτει, μεταξύ άλλων, τι θέλουν οι γυναίκες όταν αναζητούν θέσεις εργασίας και πώς διαφέρουν από τους άνδρες.

Oι γυναίκες είναι πιο επιλεκτικές στο «κυνήγι» μιας θέσης εργασίας από τους άνδρες.

Συγκεκριμένα, φαίνεται πως οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας, κατά 16%,από ό,τι οι άνδρες στο να προσληφθούν στη δουλειά που τους ενδιαφέρει, μετά την υποβολή αίτησης και κατά 18% περισσότερες πιθανότητες από ό, τι οι άνδρες να προσληφθούν όταν υποβάλλουν αίτηση για ανώτερους ρόλους, σύμφωνα με τη νέα αναφορά του Gender Insights της LinkedIn.

Μια εξήγηση για την επιτυχία αυτή:

Οι γυναίκες είναι πιο επιλεκτικές από τους άνδρες για τις θέσεις εργασίας για τις οποίες υποβάλλουν αίτηση δηλώνουν ενδιαφέρον για 20% λιγότερες θέσεις εργασίας και είναι 16% λιγότερο πιθανό να υποβάλουν αίτηση για μια δουλειά, αφού δουν τι περιλαμβάνει.


Στον αντίποδα, η έκθεση του LinkedIn δείχνει πως οι γυναίκες έρχονται αντιμέτωπες με μια πρόκληση.

Οι εργοδότες που ενδιαφέρονται να προσλάβουν νέο προσωπικό είναι κατά 13% λιγότερο πιθανό να επισκεφθούν το προφίλ μιας γυναίκας όταν εμφανιστεί σε μια αναζήτηση, καθώς δείχνουν να προτιμούν τα προφίλ των ανδρών υποψηφίων.

Όμως τα δεδομένα αντιστρέφονται, μόλις ο -μελλοντικός- εργοδότης μπει στην διαδικασία να δει το προφίλ μιας γυναίκας.

«Μετά την επανεξέταση των προφίλ ενός υποψήφιου, διαπιστώνουν ότι οι γυναίκες είναι εξίσου εξειδικευμένες με τους άνδρες και καταλήγουν να επικοινωνούν και κατάλληλους υποψηφίους, ανεξαρτήτως φύλλου» ανέφερε η έκθεση.




ads
ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: