Ένα κέικ με αχλάδια που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους
Υλικά:
500 γραμμάρια αχλάδια
200 γραμμάρια αλεύρι σίτου τύπου 0
180 γραμμάρια ζάχαρη
3 αυγά
80 γραμμάρια βούτυρο
30 γραμμάρια ψιλοκομμένα φουντούκια
20 ml γάλα με χαμηλά λιπαρά
Χυμός από μισό λεμόνι
1/2 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180° C, στον αέρα.
Καθαρίζετε τα αχλάδια και τα κόβετε σε φέτες πάχους περίπου 1 εκατοστού.
Τα ψεκάζετε με χυμό λεμονιού, ώστε να μην μαυρίσουν.
Χτυπάτε με το μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι η μάζα να είναι ομοιογενής.
Ύστερα προσθέτετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το βούτυρο.
Στη συνέχεια, προσθέτετε το γάλα και τα τεμαχισμένα φουντούκια και ανακατεύετε τη ζύμη.
Βάζετε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο ταψί και τοποθετείτε από πάνω τις φέτες αχλαδιού.
Ψήστε για περίπου 25-30 λεπτά. Πριν σερβίρετε, αν θέλετε, πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.
Καθαρίζετε τα αχλάδια και τα κόβετε σε φέτες πάχους περίπου 1 εκατοστού.
Τα ψεκάζετε με χυμό λεμονιού, ώστε να μην μαυρίσουν.
Χτυπάτε με το μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι η μάζα να είναι ομοιογενής.
Ύστερα προσθέτετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το βούτυρο.
Στη συνέχεια, προσθέτετε το γάλα και τα τεμαχισμένα φουντούκια και ανακατεύετε τη ζύμη.
Βάζετε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο ταψί και τοποθετείτε από πάνω τις φέτες αχλαδιού.
Ψήστε για περίπου 25-30 λεπτά. Πριν σερβίρετε, αν θέλετε, πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.
0 σχόλια: