Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023

Τι συμβαίνει όταν τα Χριστούγεννα έχουν συνδεθεί με άσχημα γεγονότα;

Γιορτές! Δεν ξέρω αν είναι νωρίς, αν το γιορτινό κλίμα έρχεται με τον ερχομό του Δεκεμβρίου ή με τον στολισμό των σπιτιών. Όμορφα χρώματα, στολίδια, ελαφάκια, αγγελάκια.. χρυσές και κόκκινες αποχρώσεις παντού. Άλλος ο κόσμος τα Χριστούγεννα.
Δεν αλλάζει μόνο η όψη του, αλλάζει και η διάθεση του. Επικρατεί ένα κλίμα πιο ανθρώπινο, πιο γενναιόδωρο, πιο φιλάνθρωπο. Όλοι προσφέρουν. Όλοι προσφέρουν τόσο υλικά αγαθά όσο και συναισθήματα.

Οι γιορτές είναι συναισθήματα.

Για μένα οι γιορτές έρχονται όταν μέσα μας δημιουργούνται αυτά τα ανάμεικτα γιορτινά συναισθήματα και η μελαγχολία που πηγάζει από αυτές τις μέρες. Είναι γνωστό ότι πολλοί πιστεύουν ότι τα Χριστούγεννα είναι μία μελαγχολική περίοδος και εν μέρει θα συμφωνήσω. Είναι μια γιορτή που σου δημιουργεί τόσα συναισθήματα και θες να έχεις γύρω σου δικούς σου ανθρώπους.

Τι γίνεται όμως όταν οι δικοί σου άνθρωποι δεν βρίσκονται κοντά σου; Λόγω απόστασης, θανάτου – όλα μες τη ζωή είναι – ίσως επειδή έχουν χαλάσει οι σχέσεις μεταξύ σας. Τι γίνεται όταν για κάποιο λόγο δεν νιώθεις κοντά σου κανέναν και η μοναξιά σε κυριεύει; Τι γίνεται όταν τα Χριστούγεννα έχουν συνδεθεί με συγκεκριμένα άσχημα γεγονότα και κάθε χρόνο έρχονται στις σκέψεις σου;

Είναι οι στιγμές που τις γιορτές, έχεις ένα μικρό βάρος στο στήθος σου, ένα πικρό συναίσθημα στην καρδιά σου και ένα θαμπό βλέμμα. Είναι οι στιγμές που το χρόνια πολλά που λες σε κάποιον τυπικά θα αποκτούσε άλλο νόημα αν το έλεγες σε κάποιο κοντινό σου πρόσωπο. Είναι τα δάκρυα που πιέζονται μέσα στα μάτια σου, η πικρία που ζει μέσα σου και τα αρνητικά συναισθήματα που βρίσκονται μέσα σου τις μέρες των γιορτών. Δεν φταίνε τα στολίδια, τα φωτάκια, τα τραγούδια. Δεν φταις καν εσύ. Απλά από τις γιορτές πηγάζει αυτό. Πηγάζει όλη η μελαγχολία.

Όχι ότι μετά τις γιορτές όλα αυτά ξενιτεύονται από μέσα σου αλλά βυθίζονται λόγω της ρουτίνας σου και τα συναισθήματα περνούν σε μία δεύτερη μοίρα μέσα στο άγχος και στους γρήγορους ρυθμούς που ζεις. Αυτό που εγώ σου προτείνω είναι να σκεφτείς όλα τα καλά που σου προσφέρουν οι γιορτές και άσε τα δύσκολα στην άκρη. Δεν τους αξίζει να «κλέβουν» το χαμόγελο σου.





ads
ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: