Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

Τι σχέση έχει πόση ώρα κοιμάσαι με την... καρδιά σου;

Ο χρόνος που ένα άτομο κοιμάται έχει συνδεθεί με τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου και πρόωρου θανάτου, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.
Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο European Heart Journal, εξέτασε τα στοιχεία 116.000 ατόμων ηλικίας 35 έως 70 ετών από 21 διαφορετικές χώρες.

Τα αποτελέσματα;

Σε σύγκριση με τους ανθρώπους που κοιμόντουσαν έξι έως οκτώ ώρες, αυτοί που κοιμόντουσαν συνολικά οκτώ έως εννέα ώρες την ημέρα είχαν αυξημένο κίνδυνο κατά 5%.

Και οι άνθρωποι που κοιμόντουσαν μεταξύ εννέα και δέκα ωρών την ημέρα είχαν αυξημένο κίνδυνο 17% ενώ εκείνοι που κοιμόντουσαν πάνω από 10 ώρες την ημέρα παρουσίαζαν 41% αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου ή θανάτου.

Οι ερευνητές βρήκαν επίσης 9% αυξημένο κίνδυνο για τους ανθρώπους που κοιμόντουσαν συνολικά έξι ή λιγότερες ώρες, αλλά αυτό το εύρημα δεν ήταν στατιστικά σημαντικό.

«Η μελέτη μας δείχνει ότι η βέλτιστη διάρκεια του εκτιμώμενου ύπνου είναι έξι έως οκτώ ώρες την ημέρα για τους ενήλικες», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας Chuangshi Wang.

«Από την άλλη πλευρά, εάν κοιμάστε πολύ, για παράδειγμα περισσότερες από εννέα ώρες την ημέρα, τότε ίσως πρέπει να επισκεφτείτε έναν γιατρό για να ελέγξετε τη γενική κατάσταση της υγείας σας», συμβουλεύουν οι ερευνητές.




ads
ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: