Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 5 Μαΐου 2021

Σεξ στις 7, ψώνια στις 10... Ξέρεις τι ώρα πρέπει να κάνεις τις δουλειές σου;

Από εδώ και πέρα, θα κοιτάς το ρολόι σου πιο συχνά...
Εσαι πρωινός τύπος; Αν προτιμάς το πρωινό ξύπνημα για να αδράξεις τη μέρα και να την ευχαριστηθείς, έχουμε καλά νέα για σένα. Γιατί θα δεις πώς να οργανώσεις το πρόγραμμά σου και ποιες είναι οι κατάλληλες ώρες για να εντάξεις τις καθημερινές σου συνήθειες.

7-8 π.μ: Ήξερες ότι το καλύτερο σεξ γίνεται στις 7 με 8 το πρωί; Κι όμως! Με την τσίμπλα στο μάτι! Εκείνη την ώρα το σώμα παράγει μεγάλες ποσότητες ανδρεναλίνης και σεξουαλικής ορμόνης, οπότε γιατί να μην το εκμεταλλευτείς για ένα τέλειο πρωινό ξύπνημα; Δεν είναι τυχαίο που ο σύντροφός σου έχει ορεξούλες το πρωί. Γιατί και οι άντρες κατά τις 7... «ξυπνούν» για τα καλά. Επίσης, είναι η πιο καλή ώρα για να γίνει σύλληψη και να έρθεις σε οργασμό.

8-9 π.μ: Η καλύτερη ώρα για να καταπιαστείς με δουλειές και ειδικά με τις πιο δύσκολες και απαιτητικές. Η κορτιζόλη, η ορμόνη του στρες, βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα κι αυτό σου δίνει ενέργεια και συγκέντρωση και σε κάνει πιο παραγωγική κι αποτελεσματική.

10-11 π.μ: Ώρα για ψώνια! Έχεις ήδη φάει το πρωινό σου, έχεις ξυπνήσει πια για τα καλά και είσαι ξεκούραστη. Ξέρεις, ότι όταν πηγαί νουμε για ψώνια κουρασμένες και με άδειο το στομάχι δεν το ευχαριστιόμαστε καθόλου. Άσε που όταν πεινάς και ψωνίζεις στο σούπερ μάρκετ, γεμίζεις το καλάθι σου με διάφορες λιχουδιές. Τρεις ώρες λοιπόν μετά το πρωινό σου ξύπνημα, οργάνωσε τα ψώνια που έχεις να κάνεις για το σπίτι, την οικογένεια και τον εαυτό σου.

11-12 π.μ: Θέλεις να ζητήσεις αύξηση από το αφεντικό σου; Επέλεξε να το κάνεις αυτή την ώρα της ημέρας που η ενέργεια στους περισσότερους ανθρώπους βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο. Το αφεντικό σου θα σου δώσει την προσοχή που θέλεις, την ώρα της κουβέντας σας. Επίσης, μιας και το μυαλό είναι πιο καθαρό το πρωί, έχεις τη δυνατότητα να μιλήσεις ορθά και να επικαλεστείς τα κατάλληλα επιχειρήματα, ακόμα κι αν λάβεις κάποια απάντηση που δεν σε ικανοποιεί. Πάντως, σε καμιά περίπτωση μην επιχειρήσεις να ξεκινήσεις μια τέτοια συζήτηση αργότερα, που η κούραση της ημέρας κάνει τους ανθρώπους πιο νευρικούς κι ευέξαπτους. Εκτός αν το αφεντικό σου δεν το έχει με το πρωινό ξύπνημα και χρειάζεται 4 καφέδες για να λειτουργήσει. Σ’ αυτή την περίπτωση, πήγαινε να του μιλήσεις μετά τον τέταρτο καφέ του.

1-2 μ.μ: Η καλύτερη ώρα για το μεσημεριανό σου γεύμα. Πρότίμησε το γεύμα σου αυτό, να περιέχει πρωτεϊνη για να σου δώσει ενέργει για τη συνέχεια της ημέρας.

2-3 μ.μ: Η ώρα του καφέ. Μιας και η απόδοσή σου αρχίζει σιγά-σιγά να πέφτει αυτή την ώρα της ημέρας, μαζί με τη διάθεσή σου, η καφεϊνη είναι αυτό που χρειάζεσαι τώρα για να τονωθείς. Αν προτιμάς το τσάι, ακόμα καλύτερα. Αν πάλι είσαι στο σπίτι σου, κάνε ένα δροσερό ντουζάκι. Θα νιώσεις αμέσως καλύτερα.

3-4 μ.μ: Η καλύτερη ώρα να κανονίσεις το ραντεβού με τον οδοντίατρό σου για εκείνη την εξαγωγή. Γιατί αυτή την ώρα της ημέρας η τοπική αναισθησία διαρκεί περισσότερο και ο πόνος είναι μικρότερος.

5-6 μ μ: Βάλε τα αθλητικά σου παπούτσια και πήγαινε για προπόνηση. Γιατί το σώμα σου βρίσκεται στην κατάλληλη θερμοκρασία για άσκηση και οι μύες σου είναι πιο ελαστικοί. Η κορτιζόλη, η ορμόνη του στρες, πέφτει σε πολύ χαμηλό επίπεδο νωρίς το απόγευμα. Η άσκηση είναι το καλύτερο αγχολυτικό, οπότε ακόμα κι αν δουλεύεις, ένα γρήγορο διάλειμμα στο γυμναστήριο είναι ό,τι καλύτερο.

6-8 μ.μ: Η καλύτερη ώρα να πιείς ένα ποτάκι. Ή και δύο. Την ώρα αυτή, το αλκοόλ δε μένει στο αίμα, αλλά μην το παρακάνεις.

10-11 μ.μ: Τώρα βγαίνει όλη η κούραση της ημέρας. Ξάπλωσε στο κρεβάτι σου ή στον καναπέ σου, χαμήλωσε το φωτισμό, δες λίγο τηλεόραση ή διάβασε ένα βιβλίο, για να χαλαρώσεις και να προετοιμαστείς για το βραδινό σου ύπνο.






ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: