Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Ποιος ήταν ο Μπάμπης ο Φλου; Ήταν πραγματικό ή φανταστικό πρόσωπο;


Ο δίσκος με τον οποίο ο Παύλος Σιδηρόπουλος έφερε «επανάσταση» στην ελληνική ροκ σκηνή και το τραγούδι που άφησε ερωτήματα.

Με τον δίσκο «ο Μπάμπης ο Φλου», ο Παύλος Σιδηρόπουλος και το συγκρότημα «Σπυριδούλα» έσπασαν ένα ταμπού για την ελληνική ροκ σκηνή, αφού ήταν η πρώτη φορά, που χρησιμοποιήθηκε σε όλα τα τραγούδια ελληνικός στίχος. 

Η επιλογή των δημιουργών να τραγουδήσουν ροκ στα ελληνικά, αρχικά ξάφνιασε το κοινό, αλλά η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και ίσως απρόσμενη.

Ο δίσκος μπήκε στις προθήκες των δισκοπωλείων τον Μάιο του 1979 και θεωρείται σταθμός στην ελληνική ροκ σκηνή, αφού περιελάμβανε σπουδαία κομμάτια που σήμερα θεωρούνται κλασικά: Ο Μπάμπης ο Φλου, Μου πες θα φύγω, Πού να γυρίζεις, Ξέσπασμα, Οι σοβαροί κλόουν, Το ’69 με κάποιο φίλο, Στην Κ., Η ώρα του Stuff, Τω αγνώστω Θεώ, Εν κατακλείδι.

Το τραγούδι που ξεχώρισε αμέσως ήταν «ο Μπάμπης ο Φλου». Ήταν ιδιαίτερο, είχε μυστήριο και είχε ξεσηκωτικό ρυθμό. Αμέσως, άρχισαν τα σενάρια, για το ποιος ήταν ο περίφημος Μπάμπης του Σιδηρόπουλου.

Ήταν υπαρκτό πρόσωπο των Εξαρχείων, ή ήρωας της φαντασίας του; Η ερώτηση δεν έχει απαντηθεί με σιγουριά, καθώς έχουν παρουσιαστεί πολλές διαφορετικές εκδοχές. Το δεδομένο όμως, παραμένει ένα. Όποιος κι αν ήταν ο Μπάμπης, ήταν και ωραίος και φλου.



ads
Adbox 



ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: