Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Τα οφέλη του να κοιμάσαι γυμνός

Οταν ακούς τη φράση "κοιμάμαι γυμνός", το πρώτο που σου έρχεται στο μυαλό είναι ότι πριν λίγο έχεις κάνει σεξ και πέφτεις για ύπνο ξερός.
Αλλά αφήνοντας κατά μέρος τις απολαύσεις της σάρκας, υπάρχουν πολλά άλλα οφέλη για την υγεία και την προσωπική σου ευημερία αν συνηθίζεις να κοιμάσαι χωρίς ρούχα. 

Είμαστε βέβαιοι ότι μετά την ανάγνωση αυτής της λίστας δεν θα θέλεις να ξαναφορέσεις πιτζάμα ποτέ πια.

Τα ρούχα στον ύπνο δημιουργούν στρες
Μελέτες αποδεικνύουν ότι όσο περισσότερα ρούχα καλύπτουν το σώμα σου, τόσο χειρότερα κοιμάσαι. Αυτό, προφανώς συνδέεται με την πλεονάζουσα εσωτερική θερμότητα του οργανισμού, γεγονός που δεν βοηθά στην διατήρηση ενός ήρεμου 8ωρου νυχτερινού ύπνου - κάτι που με τη σειρά του οδηγεί σε μεγαλύτερα επίπεδα στρες την επόμενη μέρα.

Οι πιτζάμες δημιουργούν μολύνσεις
Υψηλή εσωτερική θερμοκρασία σώματος κατά τη διάρκεια του ύπνου σημαίνει πιθανή εφίδρωση, γεγονός που μακροπρόθεσμα ευνοεί την ανάπτυξη βακτηριδίων, λένε οι ειδικοί.

Η πλήρης ενδυμασία ύπνου μειώνει τη λίμπιντο
Ας δούμε ποια γυναίκα θα αντισταθεί σε ένα γυμνό σώμα που ξαπλώνει δίπλα της

Χωρίς εσώρουχα θα κάνεις περισσότερα παιδιά
Είναι η συνέπεια του συχνότερου σεξ, αν το θέλεις πιο ξεκάθαρο. Αλλά υπάρχει και άλλη, επιστημονική ερμηνεία: όσο η θερμοκρασία στην περιοχή των γεννητικών οργάνων ανεβαίνει, τόσο το σπέρμα μειώνεται.

Κοιμώμενος γυμνός, αδυνατίζεις
Έχει διαπιστωθεί από μελέτες ότι οι θερμίδες καίγονται ευκολότερα όταν ένα σώμα σε αδράνεια διατηρεί μια σταθερή δροσερή εσωτερική θερμοκρασία, συγκριτικά με όταν διατηρείται ζεστό: 70 θερμίδες/ώρα με τις πιτζάμες, 90 γυμνός.

Γυμνός νιώθεις πιο ελεύθερος, άρα πιο ευτυχής
Η αύξηση της εσωτερικής γαλήνης συνδέεται στενά με μικρές χειρονομίες που συμβαίνουν υποσυνείδητα κατά τη διάρκεια του ύπνου. Οι μελέτες δείχνουν πως η επαφή του γυμνού σου δέρματος με το δέρμα της συμβίας -ακόμη και με τα ίδια τα σεντόνια ή τις κουβέρτες, αν κοιμάσαι μόνος- οδηγεί τον εγκέφαλο να παράγει περισσότερη ωκυτοκίνη, την ορμόνη της αγάπης, της ασφάλειας και της ελευθερίας. Επιπρόσθετα, έχει αποδειχθεί ότι αυξημένες ποσότητες ωκυτοκίνης μειώνουν την πίεση και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Χωρίς ρούχα θα έχεις καλύτερα όνειρα
Σεξουαλικά ή όχι, δεν έχει τόση σημασία. Με βάση επιστημονικές έρευνες, το σίγουρο είναι ότι τα όνειρα που βλέπει κανείς ενώ κοιμάται γυμνός είναι περισσότερο "ελαφριά", αισθαντικά και γαλήνια, συγκριτικά με εκείνα τα όνειρα που βίωσαν όσοι κοιμόντουσαν σε θερμοκρασίες κλίβανου - εφιάλτες, να υποθέσουμε.






ads
ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: