Μπορείτε φυσικά να το κάνετε και με Merenda, αν προτιμάτε. Είναι ιδανικό για χειμωνιάτικο cocοoking και για το χριστουγεννιάτικο πρωινό.
Αυτή είναι η γνήσια εκδοχή, όχι η συνηθισμένη με το σιρόπι που θα βρείτε στα καφέ. Φανταστείτε: είναι σαν να φτιάχνετε ζεστή σοκολάτα με κουβερτούρα! Αλλά η συνταγή είναι πιο απλή. Χρόνος παρασκευής: 10'
Υλικά ανά φλυντζάνι
1 ή 2 κ.σ. πραλίνα (Nutella ή Merenda)
1 ή 2 μερίδες ζεστό espresso
1 φλ. καπουτσίνο πολύ ζεστό γάλα
Για το γαρνίρισμα
1 κ.γλ. σκόνη κακάο
1 κ.σ.κοφτή πραλίνα
1-2 σταγόνες κρέμα βαλσαμικού ξυδιού (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Απλώστε περιμετρικά στην κούπα σας την κοφτή κουταλιά πραλίνας, φτάνοντας μέχρι το χείλος, εσωτερικά.
- Διαλύστε ανακατεύοντας στον πάτο της κούπας 1-2 κουταλιές πραλίνας με 1-2 μερίδες καφέ εσπρέσσο. Η πραλίνα πρέπει να λιώσει εντελώς μέσα στον ζεστό καφέ.
- Ζεστάνετε καλά το γάλα σε ένα μπρίκι μέχρι να αφρίσει – αν έχετε συσκευή που φτιάχνει αφρόγαλα για καπουτσίνο ακόμα καλύτερα.
- Χύστε το ζεστό γάλα λίγο-λίγο μέσα στο φλιτζάνι ανακατεύοντας και μετά αδειάστε όλο τον αφρό με κουταλάκι για γαρνιτούρα πάνω από το γάλα.
- Ραντίστε το αφρόγαλα με λίγη σκόνη κακάο.
- Για πιο εκκεντρική και spicy γεύση ραντίστε με ελάχιστες σταγόνες κρέμα βαλσαμικού ξυδιού. (Προσοχή! Κρέμα όχι ξύδι)
- Σερβίρετε αμέσως και απολαύστε τα επιφωνήματα όσων το δοκιμάσουν!
0 σχόλια: