Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

Η τρίλεπτη ρουτίνα που μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή

Μπορείς να αφιερώνεις κάθε μέρα που ξυπνάς 3 λεπτά στον εαυτό σου, παίρνοντας βαθιές αναπνοές; Αν ναι, τότε μάλλον ετοιμάσου να δεις τη ζωή σου να αλλάζει και την καθημερινότητά σου να γίνεται πιο παραγωγική.
Τουλάχιστον, αυτό υποστηρίζει η Life Coach και ιδρύτρια της εταιρείας ανάπτυξης ηγετικών δεξιοτήτων Full Potential Group, Carole Gaskell, σε δημοσίευμα στη Daily Mail, στο οποίο εξηγεί πως οι πιο παραγωγικοί και πλούσιοι άνθρωποι στον κόσμο, ξυπνούν κάθε πρωί αφιερώνοντας στον εαυτό τους μερικά λεπτά, μένοντας επικεντρωμένοι στις βαθιές αναπνοές.

“Αν το κάνουμε καθημερινά, ενισχύουμε την υγεία και ανακουφιζόμαστε από το στρες, ενώ έχει αποδειχτεί ότι αυξάνουμε τη δημιουργικότητα, την εστίαση και την προσοχή μας. Έχουμε λιγότερο άγχος και τίποτα δεν μας αποσπά την προσοχή, ακόμη και αν κάνουμε πολλά πράγματα μαζί. Ακόμη, ενισχύεται ο εγκέφαλός μας και επιταχύνεται η επεξεργασία των πληροφοριών”, λέει η Gaskell.

Ωστόσο, εξηγεί πως χρειάζεται να υιοθετήσουμε μία πολύ συγκεκριμένη τεχνική και να φανταζόμαστε τον αέρα που μπαινοβγαίνει στο σώμα μας με συγκεκριμένο τρόπο:

“Με μάτια κλειστά ή ανοιχτά, όπως προτιμάτε, πάρτε βαθιές ανάσες από τη μύτη, οδηγώντας μαζί με τον αέρα μία ισχυρή νέα ενέργεια προς το στήθος και την κοιλιά. Στη συνέχεια, εκπνεύστε πολύ αργά, αποβάλλοντας μαζί με τον αέρα τα αρνητικά συναισθήματα και ό,τι αισθάνεστε ότι σας κρατάει πίσω".

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, η life coach εξηγεί ότι πρέπει να επικεντρωνόμαστε σχεδόν αποκλειστικά στη διαδικασία της αναπνοής και λεπτομέρειες όπως πόση ώρα διαρκεί η εισπνοή και πόση η εκπνοή, πόσο βαρύς ή ελαφρύς μοιάζει ο αέρας και σε ποιο σημείο στο σώμα μας βρίσκεται.

Καθώς συνεχίζουμε τις αναπνοές, πρέπει να επιτρέψουμε στο κορμί μας να χαλαρώσει και να επικεντρωθούμε στον εντοπισμό των σημείων του σώματός μας τα οποία αισθανόμαστε σφιγμένα, οδηγώντας τον αέρα που εισπνέουμε προς το μέρος τους και να παρατηρήσουμε πώς νιώθουμε τότε.

"Κρατήστε αυτό το συναίσθημα, αυτήν την αίσθηση", λέει η Gaskell. "Συντονιστείτε με το μυαλό σας. Τι σας κινεί την προσοχή εκείνη ακριβώς τη στιγμή; Νιώθετε ήρεμοι ή ταραγμένοι, γεμάτοι ή άδειοι; Επικεντρωθείτε στο παρόν -μπορεί να είναι η βάση για καθημερινή επιτυχία στη ζωή σας".

Η Gaskell σημειώνει πως αυτή η πρακτική βελτιώνει την παραγωγικότητα και τη λήψη αποφάσεων, την αυτοπεποίθησή μας και τη γαλήνη, καθώς κατά τη διάρκειά της δεν επιτρέπουμε στο μυαλό μας να επιδίδεται στη γνωστή "κούρσα" σκέψεων και υπέρ-ανάλυσης και στέλνουμε στο κορμί μας το μήνυμα ότι ξεκινάμε την ημέρα με στόχο να προχωρήσουμε προς τα εμπρός.

“Έχοντας διδάξει τις παραπάνω αρχές για πάνω από 15 χρόνια, γνωρίζω πως αυτή η τεχνική είναι η λύση. Μας δίνει τη δυνατότητα να επεξεργαζόμαστε πληροφορίες ταχύτερα, να επικεντρωνόμαστε με σαφήνεια, να είμαστε πιο στρατηγικοί, παραγωγικοί και ανθεκτικοί, να λύνουμε τα προβλήματά μας και να έχουμε νέες ιδέες, ενώ μας επιτρέπει να έχουμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο”, καταλήγει.

Μάλλον αξίζει να αφιερώσουμε μόλις τρία λεπτά, για να δούμε αν έχει η Gaskell δίκαιο. Δεν νομίζετε;





Adbox 



ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: