Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021

Για τα μάτια σας μόνο

Τουλάχιστον μία ώρα την ημέρα, τόσο οι ενήλικες όσο και τα παιδιά πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να την περάσουν έξω, σε υπαίθριους χώρους όπου θα υπάρχει το φυσικό φως του ήλιου έτσι ώστε να μπορούν να έχουν καλή όραση!
Αυτό είναι το πόρισμα του Οφθαλμολογικού Ινστιτούτου της Βοστόνης που μελέτησε τους λόγους για τους οποίους τα σύγχρονα παιδιά παρουσιάζουν ολοένα και περισσότερα κρούσματα μυωπίας σε πολύ μικρή ηλικία.

Και η επιστήμη κατέληξε πως οι παράγοντες είναι οι συνήθεις ύποπτοι: η αλόγιστη χρήση τηλεόρασης, έξυπνων τηλεφώνων, tablets, βιντεοπαιχνιδιών.

Η ιδανικότερη λοιπόν θεραπεία που προτείνεται είναι η επαφή των ματιών με το φυσικό φως και μάλιστα χωρίς γυαλιά ηλίου ώστε να απορροφάται άμεσα και αποτελεσματικά η βιταμίνη D. Η εν λόγω βιταμίνη βρίσκεται στον … ήλιο και απορροφάται λίγο από το δέρμα μας και περισσότερο από τον βολβό των ματιών μας, αν και εφόσον δεν φοράμε γυαλιά που δρουν ως φίλτρο στη βιταμίνη.

Αν είστε ενήλικας, και δεν έχετε χρόνο, κανονίστε ώστε κάποιες από τις δουλειές σας να τις κάνετε με τα πόδια, ώστε να σας βλέπει ο ήλιος και μη φοράτε γυαλιά, εκτός και αν έχετε τη δυνατότητα να εξασφαλίσετε στον εαυτό σας λίγη ώρα ώστε να γυμναστείτε υπαίθρια. Όσο για τα παιδιά, καλό θα ήταν και αυτά να έχουν ένα χόμπι ή μία αθλητική δραστηριότητα που θα τα βγάζει έξω από τα σπίτια, και αν οχι σε καθημερινή βάση, ας φροντίζουμε εμείς οι μεγάλοι να τους χαρίζουμε μικρές ευεργετικές αποδράσεις τα Σαββατοκύριακα. Για τα μάτια τους μόνο!





ads
ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: