Ποιος από εμάς δεν μισεί τη μοναξιά; Είναι στη φύση μας να αλληλεπιδρούμε και να ερχόμαστε σε επαφή με πολλά και διαφορετικά άτομα στην κοινωνία μας. Τι γίνεται όμως αν ανήκεις στο μόλις 2% του παγκόσμιου πληθυσμού που σκέφτεται διαφορετικά;
Σύμφωνα με έρευνες, άτομα με IQ υψηλότερο από το μέσο όρο έχουν συχνά την τάση να αποτυγχάνουν ή να δυσκολεύονται αρκετά στη δημιουργία νέων φιλικών σχέσεων. Πολλές φορές μάλιστα, άτομα με αυξημένη ευφυΐα προτιμούν την απομόνωση, καθώς τους κάνει περισσότερο χαρούμενος από το να βρίσκονταν σε μέρος με πολλά άτομα.
Βέβαια, είναι λογικό να δυσκολεύονται στην συναναστροφή με άλλα άτομα, διότι σκέφτονται και βλέπουν τον κόσμο με μια διαφορετική και μοναδική ματιά. Αυτό από μόνο του είναι αρκετό, ώστε να τους δώσει το αίσθημα πως δεν μπορεί κανένας άλλος να τους καταλάβει.
Αν το δούμε και πιο πρακτικά, σκέψου να ήσουν ιδιοφυΐα και να έπρεπε να συμβαδίσεις με τα δεδομένα της κοινωνίας, τα οποία είναι «φτιαγμένα» με τέτοιο τρόπο, ώστε να εξυπηρετούν τους περισσότερους, δηλαδή τους ανθρώπους με μέσο δείκτη νοημοσύνης. Αν λοιπόν νιώθεις πως πνίγεσαι στην κοινωνία όπου ζεις και δεν ξέρεις το γιατί, κάνε ένα τεστ IQ για παν ενδεχόμενο!
Χωρίς καμία αμφιβολία, το να ζεις με φίλους και να έχεις άτομα όπου μπορείς να στηρίζεσαι είναι αναγκαίο για τον καθένα μας. Πολλοί ψυχολόγοι λένε πως τα έξυπνα άτομα, παρόλο που έχουν προβλήματα στο να δημιουργήσουν δεσμούς με άλλους ανθρώπους και πολλές φορές δεν θέλουν κιόλας, είναι αυτά που πρέπει να κοινωνικοποιηθούν, ώστε να αξιοποιήσουν το 100% των δυνατοτήτων τους. Άλλωστε, όλοι έχουμε ανάγκη από φίλους.
0 σχόλια: