Μόνο όταν το έχεις ζήσει, το καταλαβαίνεις. Ο πόνος της ημικρανίας δεν παλεύεται. Και μπορεί να έχεις συνηθίσει να ακούς τη φράση του τίτλου μέσα από τηλεοπτικές καρικατούρες πλουσίων κυριών, η αλήθεια όμως είναι ότι απασχολεί πολύ κόσμο. Κυρίως γυναίκες. Δεν το λέω εγώ, οι στατιστικές το λένε.
Εκτός από την επιβεβλημένη επίσκεψη στον γιατρό σου, τι άλλο μπορείς να κάνεις για να παλέψεις αυτή την ανυπόφορη κατάσταση;
1. Κράτα ημερολόγιο
Όχι για τα συναισθηματικά σου, που κι αυτά σίγουρα θα επηρεάζουν την κατάσταση της υγείας σου, αλλά για το πώς ήταν ο καιρός, εάν είχε υγρασία, τι έφαγες και τι έκανες πριν αρχίσει η ημικρανία. Με αυτό τον τρόπο θα βρεις τι πραγματικά σε ενοχλεί ή επιδεινώνει το πρόβλημά σου.
2. Μην κόβεις τον καφέ
Εάν πίνεις για παράδειγμα 2-3 καφεδάκια κάθε μέρα και ξαφνικά αποφασίζεις να τα μειώσεις, είναι μαθηματικά σίγουρο ότι θα πονάει το κεφάλι σου. Αλλιώς τον έχεις συνηθίσει τον οργανισμό σου, λογικό είναι να αντιδράσει.
3. Μην κάνεις άστατο ύπνο
Και άστατη ζωή, δικός είναι λογαριασμός. Το σώμα σου όμως για να λειτουργεί ρολόι έχει ανάγκη από μια ρουτίνα ύπνου. Μπορεί, π.χ., ένα απόγευμα να νιώθεις λίγο εξαντλημένη και να κοιμηθείς δύο ωρίτσες. Και φυσικά να κοιμηθείς και το βράδυ κανονικά. Την επομένη θα ξυπνήσεις με ημικρανία.
4. Απόφυγε την υπερβολή στα φάρμακα.
Πονάς και θέλεις κάτι να σε βοηθήσει. Κάτι, όχι όλο το κουτί.
5. Μην πεθαίνεις στο άγχος
Για θυμήσου. Όσο βρισκόσουν σε διακοπές το καλοκαίρι, σου έτυχε να υποφέρεις ή μήπως οι ημικρανίες είχαν πάει και αυτές διακοπές; Μάλλον το δεύτερο. Πού καταλήγουμε; Στο γνωστό και σε όλες αγαπημένο μας στρες.
0 σχόλια: