Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023

Η επιστήμη βρήκε έναν ακόμη λόγο για να πεις όχι στα αναψυκτικά με ανθρακικό

Τα σακχαρούχα ποτά και τα αναψυκτικά με ανθρακικό έχουν κατηγορηθεί για την αύξηση του σωματικού βάρους, ενώ έχουν συνδεθεί με την εμφάνιση διαβήτη τύπου 2, υψηλής αρτηριακής πίεσης, ακόμα και κάποιων τύπων καρκίνου.
Τώρα η επιστήμη διαπίστωσε πως η κατανάλωση αναψυκτικών με ανθρακικό συνδέεται με την πρόωρη εφηβεία στα κορίτσια και με τους κινδύνους που αυτή συνεπάγεται. 

Συγκεκριμένα μια νέα μελέτη του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ διαπίστωσε ότι τα κορίτσια που έπιναν περισσότερη από μιάμιση μερίδα σακχαρούχων ποτών την ημέρα είχαν την πρώτη περίοδό τους περίπου 3 μήνες νωρίτερα από τα κορίτσια που έπιναν λιγότερο ή καθόλου.

Τα σακχαρούχα ποτά μπορεί να συμβάλλουν στην αύξηση του σωματικού βάρους και της παχυσαρκίας, ενώ οι ερευνητές διαπίστωσαν πως η επίδρασή τους στην πρόωρη εφηβεία παρέμενε ακόμα και μετά τον έλεγχο της κατανάλωσής τους σε ό,τι αφορούσε το δείκτη της μάζας σώματος. 

Τα αποτελέσματα σχετικά με την έναρξη της εμμήνου ρύσεως ήταν σημαντικά, γιατί όσο πιο νωρίς έρθει η περίοδος σε ένα κορίτσι τόσο περισσότερο αυξάνει ο κίνδυνος για καρκίνο του μαστού αργότερα.

Αυτό το νέο εύρημα αποτελεί ένα «καμπανάκι κινδύνου» που έρχεται να προστεθεί στους υπόλοιπους κινδύνους για τους οποίους όλοι οι άνθρωποι θα πρέπει να αποφεύγουν τα σακχαρούχα ποτά και τα ανθρακούχα αναψυκτικά.





ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: