Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 12 Αυγούστου 2018

12 Αυγούστου: Παγκόσμια Ημέρα του Ελέφαντα

Διακριτικός, πανέξυπνος, ευαίσθητος, κοινωνικός, δυνατός, με πολύ καλή μνήμη, και τόσο ευγενικός, ο ελέφαντας αποτελεί μέρος της παγκόσμιας κληρονομιάς.
Οι ελέφαντες είναι απαραίτητοι για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας του οικοσυστήματος που ζουν.

 Δυστυχώς όμως, και τα δύο είδη των ελεφάντων, ο ασιατικός και ο αφρικανικός, κινδυνεύουν να εξαφανιστούν εξαιτίας της υποβάθμισης του περιβάλλοντος και της αυξημένης λαθροθηρίας. 

Σήμερα υπάρχουν περίπου 400.000 ελέφαντες στον πλανήτη (62% λιγότεροι τη τελευταία δεκαετία), με μερικές δεκάδες χιλιάδες να σκοτώνονται κάθε χρόνο, κυρίως για το ελεφαντόδοντό τους.

Τα αξιαγάπητα αυτά θηλαστικά ζουν σε κοπάδια των 15-30 ατόμων, και δεν μπορούν να αναπαραχθούν πριν τη συμπλήρωση των 15 χρόνων, ενώ η κυοφορία διαρκεί περίπου 23 μήνες.


Πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία, η κοπριά του ελέφαντα αποτελεί εξαιρετικό λίπασμα για το έδαφος. Έτσι είναι απαραίτητοι για την ισορροπία στο δάσος και τη διατήρηση της σαβάνας, τον βιότοπο δηλαδή πολλών άλλων ειδών, καθώς και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας στην οποία βασιζόμαστε για το οξυγόνο και την τροφή.

Στις 12 Αυγούστου 2012 καθιερώθηκε η Παγκόσμια Ημέρα του Ελέφαντα με σκοπό να ευαισθητοποιηθεί το κοινό για τη δεινή θέση στην οποία βρίσκονται τα συμπαθή αυτά θηλαστικά. Συγκεκριμένα στοχεύει στην καλύτερη προστασία τους ενισχύοντας τα μέτρα κατά της λαθροθηρίας και λαθρεμπορίας του ελεφαντόδοντου, και ει δυνατόν, την επαναπροώθησή τους στη φύση.



ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: