Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Πώς εξαφανίζουμε την κυτταρίτιδα το 2018; Τι έχει αλλάξει; Αυτά είναι τα τελευταία δεδομένα

Ο απόλυτος οδηγός για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας εν έτει 2018
Μπορεί να σου είναι δύσκολο να το πιστέψεις, αλλά οι γυναίκες έχουνε εμμονή με την απαλλαγή από την κυτταρίτιδα από την εποχή που γεννήθηκε η μαμά σου και μετά. 

Είναι αλήθεια: 40 ή 50 χρόνια πριν, οι σημερινές αντιαισθητικές συσσωρεύσεις λίπους στους μηρούς, στα πόδια και στους γλουτούς αποτελούσαν δείκτη ευζωίας, θηλυκότητας και γονιμότητας.

Σύμφωνα με τον Dr. Lionel Bissoon, «γκουρού» της κοσμητικής ιατρικής και διαπρεπή συγγραφέα του είδους, με το τέλος της εποχής των χίπις η ανάγκη για μια νέα αισθητική του γυναικείου σώματος οδήγησε την ιατρική και την επιστήμη σε έναν επίμονο πόλεμο ενάντια στην κυτταρίτιδα. «…Και όσο οι διατροφικές συνήθειες άλλαζαν προς το χειρότερο –σε συνδυασμό με τον καθιστικό τρόπο εργασίας και ζωής– τόσο οι μάχες κατά της κυτταρίτιδας γίνονταν όλο και περισσότερο απαιτητικές» γράφει ο Dr. Bissoon στο παγκόσμιο μπεστ σέλερ βιβλίο του The Cellulitte Cure (Η θεραπεία της κυτταρίτιδας).

«Σήμερα, όπου η τεχνολογία διαδραματίζει κορυφαίο ρόλο στην έρευνα, την επεξεργασία συστατικών και τη δημιουργία καινοτόμων θεραπειών, μπορούμε να πούμε ότι η κυτταρίτιδα μοιάζει να φτάνει στο τέλος της. Αν όχι ολοκληρωτικά, τουλάχιστον κατά ένα μεγάλο ποσοστό» τονίζει ο γιατρός. Με τη βοήθεια του Dr. Bissoon, μάθε παρακάτω όλες τις νέες εξελίξεις στον τομέα της κοσμητικής ιατρικής σχετικά με τις ευκαιρίες που σου παρέχει ώστε να πετύχεις την προσωπική σου νίκη ενάντια στην κυτταρίτιδα και στο επίμονο τοπικό πάχος.

Κυτταρίτιδα 2018: Ο απόλυτος οδηγός για την αντιμετώπιση της καπιτονέ όψης

Έχουν αποτέλεσμα οι κρέμες για την αντιμετώπισή της;
«Δυστυχώς, η απάντηση είναι πιο περίπλοκη από ένα απλό “ναι” ή “όχι”» λέει ο Dr. Bissoon. Πάρα πολλές μικρές και μεγάλες εταιρείες σε όλο τον κόσμο, που ειδικεύονται στην παραγωγή προϊόντων καλλυντικής περιποίησης του δέρματος, καυχώνται διαρκώς για τα επιτεύγματά τους: «Η μόνη αντικυτταριδική κρέμα που λειτουργεί πραγματικά», «Διώξε την κυτταρίτιδα σε 1 μήνα με αυτή την κρέμα».

«Όμως, έχουν παραβλέψει το γεγονός ότι η κυτταρίτιδα και το τοπικό πάχος είναι καταστάσεις με μεγάλο και σύνθετο υπόβαθρο, τόσο από πλευράς δημιουργίας τους όσο και από πλευράς ανάπτυξής τους» τονίζει ο γιατρός και συνεχίζει: «Η μακρόχρονη επιστημονική έρευνα έχει δείξει ότι η κυτταρίτιδα δεν καταπολεμάται οριστικά μόνο με τις ειδικές κρέμες. Όμως, μερικά συστατικά έχουν την ιδιότητα να συσφίγγουν το δέρμα και κατά ένα ποσοστό να αναχαιτίζουν την ανάπτυξη και την αποθήκευση του τοπικού λίπους σε μηρούς και γλουτούς. Τρία από τα πλέον δραστικά συστατικά λείανσης της καπιτονέ όψης είναι η ρετινόλη, η L-καρνιτίνη και η καφεΐνη».

Ο ρόλος της ρετινόλης
Αμερόληπτοι ιατρικοί εμπειρογνώμονες επισημαίνουν ότι η εφαρμογή κρέμας που περιέχει 0,3% ρετινόλη μπορεί να μειώσει την εμφάνιση της κυτταρίτιδας. «Η λέξη-κλειδί είναι “εμφάνιση”» σημειώνει ο Dr. Bissoon. Τι κάνει η ρετινόλη; Αυξάνει την ποσότητα κολλαγόνου στο δέρμα καθιστώντας το πιο ελαστικό και περίπου 2 χλστ. παχύτερο. Έτσι, η κυτταρίτιδα δεν είναι τόσο ορατή.

Ο ρόλος της L-καρνιτίνης
Ορισμένα προϊόντα σε μορφή κρέμας ή λαδιού κατά της κυτταρίτιδας περιέχουν αποκλειστικά L-καρνιτίνη, ένα σημαντικό συστατικό στη διαδικασία καύσης λίπους. Παρότι αυτό οδηγεί πολλές γυναίκες να δουν ορατή διαφορά στην πυκνότητα λίπους γύρω από τις επίμαχες περιοχές του σώματός τους, οι γιατροί υπογραμμίζουν ότι το αποτέλεσμα είναι πολύ καλύτερο μετά από χρήση μιας κρέμας που, εκτός από την L-καρνιτίνη, περιέχει ισχυρό κοκτέιλ βιταμινών, αντιοξειδωτικών και εκχυλισμάτων βοτάνων.

Ο ρόλος της καφεΐνης
Η καφεΐνη, ως βασικό συστατικό μιας κρέμας ή λοσιόν κατά της κυτταρίτιδας, κάνει το ίδιο ακριβώς με τη ρετινόλη: συσφίγγει προσωρινά το δέρμα συρρικνώνοντας τα λιποκύτταρα ενώ ενισχύει και τη μικροκυκλοφορία. Οι ειδικοί συνιστούν να συνδυάζεις αυτά τα δύο συστατικά σε μια φόρμουλα ή, εναλλακτικά, να απλώνεις ένα προϊόν με ρετινόλη και από πάνω ένα προϊόν με καφεΐνη. «Σε πολλές περιπτώσεις ήπιας μορφής κυτταρίτιδας αυτή η κούρα λειτουργεί αποτελεσματικά, τουλάχιστον όσον αφορά την εμφάνιση του δέρματος, έστω και προσωρινά» αναφέρει ο Dr. Bissoon.

Λέιζερ και μηχανήματα
Πριν επιλέξεις μια θεραπεία υψηλής τεχνολογίας, θέσε στον εαυτό σου την εξής ερώτηση: «Αντέχω το κόστος;». Αν είσαι σίγουρη για το «ναι», τότε κατά 50% θα δεις πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα, που διαρκούν αρκετό χρονικό διάστημα (οι αναφορές λένε ότι οι θεραπείες με λέιζερ έχουν περίπου 50% πιθανότητα επιτυχίας για εκείνες τις γυναίκες με ήπια κυτταρίτιδα και ακόμα λιγότερο ποσοστό για όσες έχουν έντονη μορφή κυτταρίτιδας, όπου και επιβάλλεται πρόσθετη θεραπεία ή και λιποαναρρόφηση).

«Οι θεραπείες κυτταρίτιδας στο ιατρείο με λέιζερ και άλλα μηχανήματα λιπόλυσης τελευταίας γενιάς όντως είναι το νέο και πανίσχυρο “όπλο” που έχουν στα χέρια τους οι επιστήμονες για να νικήσουν την κυτταρίτιδα, όπως, για παράδειγμα, η πιο πρόσφατη θεραπεία Celluaze, που δείχνει εξαιρετικά αποτελέσματα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Dr. Bissoon και προσθέτει: «Μια άλλη κατηγορία μηχανικής θεραπείας κατά της κυτταρίτιδας είναι οι υπέρηχοι και τα ραδιοκύματα. Μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι τέτοιες θεραπείες είναι αρκούντως αποτελεσματικές, αν και πολλοί γιατροί υποστηρίζουν ότι τα αποτελέσματα δεν είναι πάντοτε προβλέψιμα».

Χειρουργική αφαίρεση της κυτταρίτιδας
«Εδώ χρειάζεται μεγάλη προσοχή και περίσκεψη» τονίζει ο γιατρός. «Υπάρχουν μερικές διαδικασίες χειρουργικής αφαίρεσης της κυτταρίτιδας οι οποίες περιλαμβάνουν ενέσεις λίπους για να εξισορροπήσουν την υφή του δέρματος, συνδυαστικά με λιποαναρρόφηση. Οι στατιστικές δείχνουν πως τα πράγματα δεν είναι πάντα έτσι όπως νομίζει κανείς, κυρίως επειδή το σωματικό, οικονομικό και ψυχολογικό κόστος δεν είναι αντάξιο των προσδοκιών. Προσωπική μου γνώμη είναι ότι ασφαλέστερη μέθοδος –τόσο για την υγεία σου όσο και για την τσέπη σου– είναι η μεσοθεραπεία, η οποία περιλαμβάνει έγχυση ειδικού διαλύματος με βιταμίνες, μέταλλα, ορμόνες και άλλες ουσίες κάτω από το δέρμα».

Μάθε να ζεις με την καπιτονέ όψη
Βάλε πάνω απ’ όλα την υγεία σου. Αν επιχειρήσεις να νικήσεις την κυτταρίτιδα με μια επιθετική προσέγγιση, το κόστος μπορεί να είναι πολλαπλάσιο για την ψυχολογία, την τσέπη και, πιθανώς, την ίδια την υγεία σου. Θέλεις να νιώθεις ότι κάτι κάνεις για το σώμα σου ώστε να δείχνει πιο σφιχτό; Μείνε στις αντικυτταριδικές κρέμες σου και, ταυτόχρονα, τρώγε πιο υγιεινά, ασκήσου συστηματικά.



ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: