Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Τι γράφει ο βρετανικός Guardian για τον Μαρινάκη και τη Νότιγχαμ Φόρεστ


Όπως ήταν επόμενο, η ποινική δίωξη εναντίον του Βαγγέλη Μαρινάκη αρχίζει και απασχολεί και τα διεθνή μέσα. Ο βρετανικός Guardian σε άρθρο του με τίτλο «Ο ιδιοκτήτης της Νότιγχαμ Φόρεστ Βαγγέλης Μαρινάκης κατηγορείται για εμπόριο ναρκωτικών» μεταδίδει τις εξελίξεις.

Όπως αναφέρεται στο άρθρο, ο 50χρονος, που αγόρασε τον αγγλικό σύλλογο για 50 εκατομμύρια λίρες τον Μάιο του 2017, κατηγορείται «για πολύ βαριά αδικήματα στην Ελλάδα».

Μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Guardian:

«Ο ιδιοκτήτης της Νότιγχαμ Φόρεστ, Ευάγγελος Μαρινάκης, κατηγορείται για εμπορία ναρκωτικών, σε μια υπόθεση με ηρωίνη που έχει σοκάρει την Ελλάδα. Την Παρασκευή η Εισαγγελέας Ειρήνη Τζίβα απήγγειλε κατηγορίες στον εφοπλιστή που περιγράφονται ως «πολύ σοβαρές», σε συνέχεια μιας τριετούς έρευνας για το Noor 1, ενός τάνκερ που πιάστηκε στο λιμάνι του Πειραιά να μεταφέρει 2,1 τόνους ηρωίνης το 2014.

Ο Μαρινάκης, 50 ετών, κατηγορήθηκε επίσης για τη χρηματοδότηση παράνομης επιχείρησης. Τρεις στενοί συνεργάτες του περιλαμβάνονται μαζί με αυτόν στο κατηγορητήριο.

Η εισαγγελική έρευνα «ακολούθησε την πορεία του χρήματος», εστιάζοντας σε τραπεζικές μεταφορές χρημάτων, που έγειραν τις υποψίες. Δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι πολλές χρηματικές μεταφορές συνδέονται με το συγκεκριμένο πλοίο, και πιθανότητα χρησιμοποιήθηκαν για να το χρηματοδοτήσουν.
Ο Μαρινάκης, ιδιοκτήτης των πρωταθλητών Ελλάδας, της ομάδας του Ολυμπιακού, δεν σχολίασε κάτι, ενώ και η ιστοσελίδα της ομάδας δεν αναφέρει κάτι για τις κατηγορίες, με τους οπαδούς να «χλευάζουν» τις κατηγορίες αυτές ως σκευωρία.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο επιχειρηματίας έχει μπλεξίματα με τον νόμο. Το 2015 ενεπλάκη σε ένα δίκτυο στησίματος παιχνιδιών, του οποίου ο «ιστός» επεκτεινόταν σε επτά χώρες. Σε αυτή την περίπτωση οι κατηγορίες εξετάστηκαν από την Uefa, που εντόπισε μη φυσιολογικά πονταρίσματα στις 7 χώρες.

Ο Μαρινάκης, που αγοράσε τη Νότιγχαμ Φόρεστ πριν από 10 μήνες με μια συμφωνία 50 εκατομμυρίων λιρών, απέδωσε αυτές τις κατηγορίες σε «ζήλεια», εναντίον της επιτυχούς πορείας της ομάδας του. "Φυσικά, δεν μπορώ να σταματήσω τους αντιπάλους μας από το να μιλάνε άσχημα»", είχε δηλώσει».


ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: