Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Πώς να "εξαφανιστείς" από το Διαδίκτυο με λίγα κλικ

Το ξέρατε πως στον σύγχρονο κόσμο ένας άνθρωπος έχει κατά μέσο όρο 1.000.000.000 links, αναφορές, προτιμήσεις και passwords στο Διαδίκτυο; Αν εσείς θέλετε να εξαφανιστείτε από το Ίντερνετ μπορεί αυτό να φαντάζει σχεδόν ακατόρθωτο, αλλά πλέον διάφορα sites σε καθοδηγούν και κάνουν αυτή τη διαδικασία πιο απλή.

Σε γενικές γραμμές κάποιος που θέλει να εξαφανιστεί από το Διαδίκτυο θα πρέπει να μπει σε όλους του τους λογαριασμούς, τα προφίλ και τις ιστοσελίδες του (από το e mail μέχρι τα προφίλ στα social media) και να τα διαγράψει ένα - ένα, ενώ σε κάποια sites και πλατφόρμες είναι δύσκολο να εντοπίσει κανείς την επιλογή της διαγραφής.

Τώρα ένα νέο site το deseat.me, που δημιούργησαν δυο Σουηδοί οι Wille Dahlbo και Linus Unnebäck , σου επιτρέπει δωρεάν με το πάτημα λίγων κλικ να διαγράψεις τους λογαριασμούς σου. Εσύ κάνει log in με τον λογαριασμό σου στο Google και το site σου δείχνει τις σελίδες σου και σε παραπέμπει κατευθείαν στο σημείο όπου πρέπει να κάνεις κλικ για να κάνεις διαγραφή.

 Το μόνο μειονέκτημα είναι πως μέσω αυτού του νέου site δεν μπορείς να κάνεις διαγραφή σε οτιδήποτε δεν συνδέεται με την Google, όπως HotMail, AOL, Yahoo κ.λπ.

Υπάρχουν όμως και άλλα αντίστοιχα sites όπως τα Just Delete Me και Account Killer, αλλά εκεί θα πρέπει εσύ να θυμάσαι όλους τους λογαριασμούς σου. 

Τους λογαριασμούς σου μπορείς να τους εντοπίσεις χρησιμοποιώντας το username σου μέσω και του site KnowEm που θα ψάξει περισσότερες από 500 πλατφόρμες και δίκτυα.

Πάντως αν δεν θέλετε να ακολουθήσετε αυτή τη πιο σύντομη διαδικασία θα πρέπει να θυμηθείτε να μπείτε σε όλα τα social media όπου έχετε δημιουργήσει προφίλ και να διαγράψετε και τους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να κάνετε διαγραφή και από newsletters.

Σε περίπτωση που εντοπίσετε λογαριασμό ή σελίδα όπου δεν υπάρχει ειδικό πεδίο για διαγραφή θα πρέπει να στείλετε σχετικό αίτημα και αν δεν λάβετε απάντηση το μόνο που σας μένει να κάνετε είναι να αλλάξετε τα στοιχεία σας και να βάλετε ψεύτικα.




Adbox 



ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: