Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Το χεράκι του messenger ως απάντηση είναι ό,τι πιο εκνευριστικό


Ένα μήνυμα μπορεί να σου αλλάξει τη μέρα. Με τον ίδιο τρόπο μπορεί και να φτάσει το νευρικό σου σύστημα σε τέτοια κατάσταση ώστε να χρήζει ψυχοθεραπείας.

Τρεις εύκολοι τρόποι για να εκνευρίσεις ακόμα και τον πιο ήρεμο άνθρωπο: «like», «οκ» κι η «χαιρέκακη φατσούλα που χαμογελά ειρωνικά». Μας σπάνε τα νευρά κι απορώ ώρες-ώρες αν εσείς που τα στέλνετε δεν το έχετε καταλάβει ακόμα ή το κάνετε επίτηδες.

Το «like» -όχι εκείνο που πατάς σε φωτογραφίες και δημοσιεύσεις- αλλά αυτό που στέλνεις ως απάντηση σε προσωπικές συζητήσεις ή ομαδικές, το ανυψωμένο χεράκι, εμφανίζεται πλέον εξελιγμένο στις οθόνες μας.
 Ναι, καλά ακούσατε. Γιατί σαν να μη μας έφτανε το γεγονός ότι υπήρχε ανάμεσα στις επιλογές του συνομιλητή μας για απάντηση, διαθέτει τώρα και την ικανότητα να μεγαλώνει. Λες κι αυτός που το σκέφτηκε και το δημιούργησε έψαχνε έναν τρόπο να μας εκνευρίσει ακόμα παραπάνω, να το κάνει να καταλαμβάνει ολόκληρη την οθόνη του κινητού ή του υπολογιστή μας. Μήπως νόμιζε ότι έτσι μικρό που ήταν περνούσε απαρατήρητο; Όχι!

Το βλέπαμε και πάντα θα το βλέπουμε. Κι όλα αυτά γιατί όταν το στέλνει ο άλλος εννοεί κάτι ενδιάμεσο σε «το διάβασα και δε θέλω τίποτα να σχολιάσω» και «βαριέμαι να απαντήσω κάτι άλλο, μίλα μόνος σου». Ποιο απ’ τα δύο είναι χειρότερο; Ειλικρινά, δεν ξέρω. Στην πρώτη περίπτωση, θα μπορούσε να μη σου απαντήσει καν.

Φτάνει εξάλλου το «διαβάστηκε» για να υποδηλώσει πως το είδε. Μήπως, όμως, το κάνει για να έχει τελικά αυτός την τελευταία «λέξη» κι όχι εσύ; Αν σημαίνει το δεύτερο, δηλώνει αγανάκτηση κι αδιαφορία, οπότε ακόμα χειρότερα για σένα. Μπορεί πλέον να ξεσπάσει καβγάς ή να φερθείς κι εσύ ανάλογα.

Το «οκ» έρχεται σε δεύτερη μοίρα μετά το like. Τουλάχιστον εδώ μπήκε στον κόπο να γράψει, να πληκτρολογήσει μια «λεξούλα», ακόμα κι αν αυτή είναι συντομογραφία κι απαρτίζεται από δύο και μόνο γράμματα. Νομίζεις αν σου έστελνε «Όλα καλά» θα ήσουν ικανοποιημένος; Και πάλι, όχι.

Μια ερμηνεία στο «οκ»: διάβασε αυτό που είπες, συμφωνεί μαζί του(!), δε θέλει τίποτα να σχολιάσει κι αποφασίζει να τελειώσει τη συζήτηση εδώ. Respect σε όσους από εσάς έχετε απαντήσει στο οκ με κανονικό μήνυμα, κάνατε δηλαδή σαν να μην το είδατε και το αφήσατε ασχολίαστο. Είστε ο ορισμός ψυχραιμίας κι ανωτερότητας μαζί.

Ανάμεσα σε όλα τα smilies μακράν το πιο εκνευριστικό είναι αυτό που χαμογελάει που θα το βρεις στο πληκτρολόγιο πατώντας άνω-κάτω τελεία και παρένθεση δίπλα-δίπλα (:)). Ο καθένας ερμηνεύει τη συγκεκριμένη φατσούλα διαφορετικά, κάτι ανάμεσα σε ειρωνεία και προσποιητή χαρά, σε αρνητικό συναίσθημα που, όμως, θέλεις να το κρύψεις, σε εκνευρισμό που δε θες να εκδηλώσεις με λόγια.

Εσείς που προσπαθείτε να μας εκνευρίσετε, βρείτε άλλους τρόπους. Γιατί ακόμα κι αυτά απ’ την υπερβολική χρήση, έχουμε αρχίσει να τα συνηθίζουμε. Να τα χωνεύουμε όχι, αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. Μπορούμε όμως πλέον να κάνουμε ότι δεν τα βλέπουμε και προσέξτε μην κάνουμε ότι δε βλέπουμε κι εσάς που αποφασίζετε να τα χρησιμοποιήσετε επίτηδες για να μας σπάσετε τα νευρά.

Ακόμα κι η «μη απάντηση» τρόπος απάντησης είναι.

Οκ; 🙂

Συντάκτης: Βασιλική Γουγούλα
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη


ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: