Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Dead Butt Syndrome: Άλλος ένας λόγος για να μην κάθεσαι όλη μέρα

Δεν είναι μυστικό, ότι η καθιστική ζωή είναι επιζήμια για τη σιλουέτα, αλλά και για την υγεία σου. Όμως, υπάρχει και ένας άλλος λόγος που θα πρέπει να αποφεύγεις να κάθεσαι για πολλή ώρα και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν τον γνωρίζουν.
Ποιος είναι αυτός; Λέγεται Αμνησία Γλουτιαίων ή Σύνδρομο Νέκρωσης των Γλουτών. Ακούγεται σχεδόν αστείο, αλλά δεν είναι και συμβαίνει όταν ο μέσος γλουτιαίος μυς (ένας από τους 3 βασικούς μυς των γλουτών) σταματάει να είναι ενεργός. 

Αυτό συμβαίνει σε ανθρώπους που ακολουθούν ένα lifestyle που τους αναγκάζει να κάθονται για πολλή ώρα, ή σε αυτούς που απλά δεν κινούν αρκετά τους γλουτούς τους.


Επειδή ο ρόλος αυτού του μυ είναι να σταθεροποιεί τη λεκάνη, αυτό το σύνδρομο μπορεί να οδηγήσει σε πόνους της μέσης και των γοφών, αλλά και σε θέματα με τους αστραγάλους και τα γόνατα, καθώς το σώμα προσπαθεί να εξισορροπήσει την κατάσταση και να στηρίξει με άλλους τρόπους τη λεκάνη.

Για να το αντιμετωπίσεις, προσπάθησε να κάνεις μικρά διαλείμματα από τη δουλειά σου κατά τη διάρκεια της ημέρας, να σηκώνεσαι τακτικά και να κάνεις μερικά βήματα ή να κάνεις κάποιες ασκήσεις stretching. Καλό θα ήταν να βάλεις κάποια υπενθύμιση στο κινητό σου να χτυπάει ανά μία ώρα, έτσι ώστε να μην ξεχνάς τα τόσο απαραίτητα αυτά διαλείμματα.




ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: